Foto:
Foto:


Večjih težav v zadnjem obdobju nismo imeli, morda so nas na Bledu ob vročini še najbolj motili turisti. Vsekakor sem z opravljenim doslej zadovoljen. Nivo pripravljenosti je precej višji kot na tekmi v Luzernu in tudi v Milano odhajam z visokimi cilji," pred nastopom meni Čop, ki si seveda želi ugnati tudi Hackerja, čeprav se zaveda tudi nevarnosti tekmecev na čelu z Norvežanom Olafom Tuftejem in Čehom Vaclavom Chalupo.

V četvercu brez krmarja bodo nastopili Miha in Tomaž Pirih, Gregor Sračnjek in Rok Kolander, ki so na vseh tekmah svetovnega pokala osvojili četrto mesto. "Tekmeci so znani. Naš osnovni cilj je vsekakor finale, tam pa bomo videli, kaj lahko opravimo. Že z uvrstitvijo med najboljših šest pa bomo dosegli osnovni cilj in lahko nastopili sproščeno," pravi Miha Pirih, ki je prav v Milanu skupaj s Sračnjekom leta 1997 osvojil bron na SP-ju do 23 let.

Luka Špik in Matej Prelog v dvojnem dvojcu sta neznanka. V Münchnu sta bila tretja, v Luzernu pa šele 10. "Rada bi izboljšala predvsem uvrstitev iz Luzerna," pred prvenstvom razmišlja Prelog, ki so ga v trenerskem taboru takoj popravili, saj je ta ambicija za tako izkušena tekmovalca premajhna.

Preostale tri posadke bodo bržkone zadovoljne že z vozovnicami za nastop na olimpijskih igrah. Matija Pavšič in Andrej Hrabar se letos še nista uvrstila v veliki finale, čeprav sta bila nazadnje blizu. "Dosti več od olimpijske norme verjetno ne bo," priznava Pavšič.

Dvojni četverec z Gregorjem Novakom, Boštjanom Božičem, Davorjem Mizeritom in Žigo Galičičem je bil v Luzernu 12., sicer pa je čoln znova doživel kopico sprememb. "Sedežni vrstni red smo zadnjič določili v petek. Stvari so podobne kot vsako leto. Le da je letos težav pri sestavi še več. O ambicijah bi težko govoril. Cilj vsakega na prvenstvu je, da nekaj doseže. Vsak da vse od sebe, pa je na koncu 2., 3., 4., ali pa 11. Tudi mi bomo dali vse od sebe. To vem," poudarja Mizerit.

Lahki skifist Bine Pišlar, svetovni prvak do 23 let, bo Milano izkoristil predvsem za nabiranje izkušenj.