Foto:
Foto:

Najučinkovitejša pri zmagovalcih sta bila Tim Duncan (San Antonio) in Elton Brand (LA Clippers) s po 17 točkami, pri Braziliji pa je najbolj izstopal še en NBA-jevec Nene Hilario (Denver) s 17 točkami in 9 skoki.

Brazilci so se odlično upirali v prvem polčasu, po katerem so zaostajali le za 2 točki (49:47). V prvi četrtini so carioce, ki so pred kratkim v finalu južnoameriškega prvenstva premagale Argentino, celo vodile za šest točk. "Nisem presenečen, da je bilo v prvem polčasu tako tesno. Vse nasprotnike spoštujemo, saj igrajo skupaj že dolgo časa. Ponosen sem na svoje moštvo, ki je v drugem delu s skokom in obrambo dobilo tekmo," je dejal trener Američanov Larry Brown (Detroit).

Izmed desetih reprezentanc na turnirju v Portoriku bodo na olimpijske igre napredovale štiri. Poleg ZDA in Brazilije na turnirju sodelujejo še Dominikanska republika, Venezuela, Deviški otoki, Argentina, Mehika, Portotiko, Kanada in Urugvaj.

Še novica iz NBA-ja: Reggie Miller ostaja pri Indiana Pacersih, moštvu, za katerega igra že 16 let in je njegovo edino v karieri. 38-letni branilec, ki je najboljši strelec v zgodovini moštva, je podpisal večletno pogodbo. Finančne podrobnosti niso znane.