Foto:
Foto:

Celjani se bodo v nedeljo ob 11.30 na Slovaškem pomerili s Považsko Bystrico, Ljubljančani pa bodo ob 17.30 v dvorani Tivoli gostili turški Aski.

"Težko je istočasno razmišljati o dveh izjemno pomembnih tekmah. Dvoboji z ljubljansko ekipo niso navadni, v njih je veliko čustev. V primerjavi z minulo sezono so Prulčani oslabljeni, vendar je po mojem mnenju njihova ekipa homogenejša in nekatere kadrovske pomanjkljivosti nadoknadijo z večjo borbenostjo in pripadnostjo do kluba. V Ljubljani nas čaka težka tekma, obe ekipi se nadejata zmage. Računam, da bomo v Ljubljani igrali dobro, zadovoljili občinstvo in se seveda na koncu veselili. Naša pripravljenost je dobra in v vzponu, novi igralci so se dobro prilagodili na naš slog igre. Odnos igralcev na zadnji tekmi z Rudarjem je bil vrhunski," je uvodoma dejal Požun in ocenil možnosti svojih varovancev pred gostovanjem na Slovaškem.

"Slovake sem si ogledal neposredno na dvoboju z belgijskim Tongerenom. Na tej tekmi so bili suvereni, saj je bila kakovost odločno na njihovi strani. V obrambi igrajo agresivno različico 5-1, zelo dobri pa so v hitrih nasprotnih napadih. V vsakem primeru gre za zelo ambiciozno in urejeno ekipo, ki ima izdatno podporo mesta. Ekipa je sestavljena iz štirih čeških in enega ruskega igralca, drugi pa so Slovaki. V vsakem primeru smo v primerjavi z njimi veliko izkušenejši, toda vsaka ležernost se nam lahko maščuje. Potrebno bo prikazati preudarno in resno igro od prve do zadnje minute. Na minulih tekmah smo opravili nekatere korekture v naši igri, na mestu srednjega zunanjega je tako zaigral Renato Vugrinec, na desnem zunanjem Jure Natek, na levem zunanjem Sergej Rutenka. Morda bomo s tem nadaljevali, v vsakem primeru pa imamo na zunanjih položajih še nekatere rezerve."

Rokometaši Mobitela Prul 67 bodo novo evropsko sezono začeli v precej pomlajeni postavi in z novimi ambicijami. "Že v nekaj uvodnih tekmah bomo skušali navijačem pokazati, da igramo nepopustljiv rokomet z veliko borbenosti in močno željo po zmagi. Čeprav je vedno nehvaležno govoriti o ciljih, je ta v evropskem tekmovanju jasen. Ali prvo ali drugo mesto v skupini in s tem uvrstitev naprej. V prvenstvu pa se želimo čim dalj obdržati v boju za vrh, nekje med najboljšimi petimi ekipami. Sem optimist in verjamem, da lahko po vseh težavah tudi v letošnji sezoni naredimo veliko," je prepričan predsednik Prul Rudi Bric.

Trener Ljubljančanov Bojan Čotar je prikrit optimist. "Z igralci sem zelo zadovoljen, vendar imamo v igri še precej pomanjkljivosti, ki se jih ne da odpraviti čez noč. Čaka nas še precej dela, a verjamem v svoje varovance. Zaenkrat se z njimi o Evropi nismo še nič pogovarjali, s pripravami na obračun s Celjani pa smo pričeli v ponedeljek. Poznamo njihove slabe točke, ki jih bomo skušali izkoristiti. Imamo svoje adute, kot je maksimalni pristop in agresivnejša obramba, in če jih izkoristimo, imamo možnosti za ugoden rezultat. Upam, da bodo igralci pokazali svoj trenutni maksimum, vendar je vprašanje, če bo to na sredini tekmi dovolj."

Čotar se ukvarja tudi z zdravstvenimi težavami v ekipi, saj ima po Ficku in Kastelicu zdaj virozo še Matovič, Backovič pa je na treningu dobil močan udarec, vendar bo verjetno do tekme pripravljen.