Foto:
Foto:
Navijači Chelseaja se veselijo zmage v Pragi.

S tekmami v skupinah E, F, G in H se je začelo najprestižnejše klubsko tekmovanje na svetu - nogometna Liga prvakov. Glavni favoriti za končno zmago (Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Milan) so iztržili po tri točke.
Manjše presenečenje je pripravil beograjski Partizan, ki je doma odščipnil točko lanskemu zmagovalcu Pokala Uefa Portu, edini Slovenec v letošnji Champions League Nastja Čeh pa je z Bruggom kljub dvema izključitvama pri Belgijcih remiziral proti Celti iz Viga. Ptujčan je igral do 78. minute, ko ga je zamenjal strelec izenačujočega gola Bengt Säternes.

Manchester United je še posebej v prvem polčasu prikazal izjemno predstavo in kljub temu, da ni zadel njihov najboljši strelec Ruud van Nistelrooy, kar petkrat zatresel mrežo Panathinaikosa. Grki so v Ligi prvakov na zadnjih 17 gostovanjih izgubili kar 14-krat.

Tudi Real je proti Marseillu igral učinkovito, a bo moral biti na prihodnjih tekmah pozornejši v obrambi, kjer je sanjska ekipa že po imenih najšibkejša.

Chelsea se je dolgo časa mučil v Pragi. V napadu se je poznalo, da Hernan Crespo igra prvo tekmo za moštvo Romana Abramoviča, saj se nikakor ni ujel z Adrianom Mutujem. Debi v ekipi Londončanov je prestal tudi Francoz Claude Makelele, na koncu pa je zadel njegov rojak William Gallas.

Milan se za tri točke proti Ajaxu lahko zahvali predvsem vratarju Didi, ki je v sodnikovem podaljšku izjemno obranil strel Rafaela van der Vaarta iz bližine. Za edini gol na tekmi je Filippo Inzaghi poskrbel v svojem slogu, saj je zadel po odbiti žogi gostujočega vratarja Bogdana Loboonta po strelu Andreja Ševčenka. To je bil že šesti gol Pippa na zadnjih štirih tekmah!

Skupina E:
GLASGOW RANGERS - STUTTGART 2:1 (0:1)
Nerlinger 73., Lovenkrands 78.; Kuranyi 45.
MANCHESTER UNITED - PANATHINAIKOS 5:0 (4:0)
Silvestre 13., Fortune 15., Solskjär 33., Butt 40., Djemba-Djemba 83.

Skupina F:
REAL - MARSEILLE 4:2 (2:1)
Roberto Carlos 29., Ronaldo 34., 57., Figo 61./11-m; Drogba 26., van Buyten 83.
PARTIZAN - PORTO 1:1 (0:1)
Delibašić 54.; Costinha 21.

Skupina G:
BEŠIKTAŠ - LAZIO 0:2 (0:1)
Stam 37., Fiore 77.
SPARTA PRAGA - CHELSEA 0:1 (0:0)
Gallas 85.

Skupina H:
MILAN - AJAX 1:0 (0:0)
Inzaghi 67.
RK: Gattuso 90./Milan
CLUB BRUGGE - CELTA VIGO 1:1 (0:0)
Säternes 84.; Juanfran 50.
RK: Mendoza 45., Martens 89./oba Brugge