Foto:
Foto:

Blestel je predvsem Rutenka, ki je v prvem polčasu zadel kar sedem zadetkov. Švedi se v drugem delu niso predali in se po zaslugi trde obrambe 6-0 približali na vsega tri zadetke zaostanka. V pravem trenutku pa se je razigrala zunanja linija Celjanov in dvomov o zmagovalcu je bilo konec.

mago v medsebojnih dvobojih s švedsko ekipo.
Na drugem srečanju skupine F je Flensburg v domači dvorani premagal Považsko Bystrico s 37:30. V skupnem seštevku vodi Celje Pivovarna Laško (4 točke; + 15) pred Flensburgom (4 točke; + 8), Redbergslidsom (brez točke; -8) in Považsko Bystrico (brez točke; -14).

V nedeljo se bo pomeril še drugi slovenski predstavnik v Ligi prvakov, Mobitel Prule 67. Nasprotnik bo prvak Srbije in Črne gore, ekipa Partizana.

"Čestital bi gostom za korektno igro, mojim igralcem pa za odlično igro, posebej v obrambi. Zmaga je zelo pomembna, ker smo praktično že osvojili najmanj drugo mesto, ki pelje v naslednji krog tekmovanja. Imamo zelo majhno število igralcev, poleg tega pa smo morali držati zelo visok ritem gostov. Od Švedov se lahko tudi mi veliko naučimo. Tu mislim predvsem na hitro izvajanje po prejetem zadetku. V drugem polčasu je sicer prišlo do manjšega padca, vendar večjih posledic ni bilo. Igrali smo borbeno, v obrambi pa zagotovo najbolje letos," je bil po tekmi zadovoljen Miro Požun.

"Začeli smo zelo dobro, pozneje pa smo naredili preveč napak. Celjanom smo podarili kar nekaj žog, ki jih je tako izkušeno moštvo znalo izkoristiti. V prvem polčasu je bila sicer najšibkejši element naša obramba, ki pa se je v drugem delu izboljšala. Predvsem je odlično branil Galia, vendar je bila razlika prevelika, da bi lahko ujeli priključek. Velikokrat sem že bil s svojo ekipo v Celju in menim, da sem bil tokrat najbližje uspehu. Smo pa še malce premladi, pa tudi prepošteni v napadu. Prvi mož tekme pa je bil gotovo celjski vratar Perič," je povedal Magnus Johansson, trener Rebdergslidsa IK.

Uspešna so bila tudi preostala slovenska moštva v evropskih pokalih. Gorenje je slavilo tudi na povratni tekmi Pokala pokalnih zmagovalcev proti belgijskemu Initia Hasseltu (33:26, prva tekma: 33:28 za Gorenje).

V nadaljnje tekmovanje so se uvrstile rokometašice Žalca. Na povratnem srečanju Pokala EHF so premagale ciprski Anorthosis s 40:17 (prva tekma: 52:13 za Žalec). V moškem delu tekmovanja za Pokal EHF je Rudar na prvi tekmi premagal beloruski Arkatron Minsk s 29:24.