Foto:
Foto:

Drugi Slovenec Gregor Gazvoda je bil 32.

Zrimšek je na 32-kilometrskem kronometru zaostal (+ 0:14) le za Nemcem Marcusom Fothenom. Tretji je bil Rus Vladimir Gusev (+ 0:25). Na lanskem EP-ju je bil Zrimšek prav tako v vožnji na čas tretji.

Čeprav je pred dirko selektor reprezentance Gorazd Penko ob omembi možnega odličja le zmajeval z glavo, češ ne moremo na vsakem tekmovanju pričakovati medaljo, pa se 21-letni Novemeščan za navidezni pesimizem selektorja ni zmenil. Vedel je, da je dobro pripravljen in da je kandidat za najvišja mesta. Tako samozavestno se je tudi podal na zahtevno, 32 kilometrov dolgo progo (dva kroga), ki zaradi nenehnih vzponov in spustov ni dovoljevala počitka. Že na prvem vmesnem času je bil drugi, pred njim je bil le predstavnik tekmovalcev, ki so startali na začetku tekmovanja, ko so bili pogoji boljši. Tudi na preostalih dveh vmesnih časih je bil drugi (prehitel ga je Fothen), takšno pa je bilo tudi njegovo končno mesto.

"Mislim, da ni presenečenje, če rečem, da sem izjemno vesel. To odličje mi pomeni več kot lansko. Ne samo zaradi tega, ker je žlahtnejše, ampak tudi zaradi dejstev, da je bila proga stoodstotno težja kot v Bergamu in da je medaljo vedno težje braniti, kot jo osvojiti. Čeprav sem imel zadnje dneve nekaj težav s prebavo, ki so bile verjetno posledica treme, mi to ni vzelo moči. Močne noge sem izkoristil in izšlo se mi je. Na klancih nisem imel nobenih težav, mogoče sem imel malo rezerve le na obratih, kjer nisem veliko tvegal. Veter se je spreminjal, a me ni pretirano motil. Zmaga Nemca je zame presenečenje, stavil sem na Rusa, ki pa je bil za mano," je bil po uspehu zadovoljen kolesar, ki bo v tej konkurenci nastopil tudi naslednje leto, ko bo naskakoval zlato medaljo.