Foto:
Foto:
Košarkarjem Krke je v letošnji sezoni Lige Goodyear cilj uvrstitev na zaključni turnir četverice.

Novost letošnje sezone je tudi, da bodo štiri moštva napredovala v Pokal Uleb, po besedah izvršnega direktorja lige Romana Lisca bo v prihodnjih letih iz lige mogoče neposredno napredovati v Evroligo.



"Liga iz leta v leto postaja močnejša, bolje organizirana in glede namestitve in prevozov na gostovanja prav nič ne zaostaja za evroligo. Union Olimpija bo dala vse od sebe, da se uvrsti na 'final four', veliko sreče pa želim tudi preostalim slovenskim klubom in upam, da se vidimo na zaključnem turnirju," je povedal trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Visoke cilje imajo tudi v taboru aktualnih državnih prvakov. "Poleg rezultatskega vidika ima sodelovanje v ligi za nas tudi gospodarski značaj, saj je generalni pokrovitelj močno vezan na območje bivše Jugoslavije. Zato želimo čim bolje zastopati naše ime in se uvrstiti dovolj visoko, da bomo naslednje leto lahko nastopali v pokalu ULEB," razmišlja trener Krke Zoran Martič.

"Pivovarna Laško ima veliko poslovnih interesov v krajih, kjer se igra liga Goodyear, in ker letos po dolgih letih ne bomo nastopali v evropskih tekmovanjih, bomo lahko vse sile usmerili v ligo Goodyear. Liga bo letos izredno izenačena, priklopitev dveh novih klubov bo še dvignila zanimanje in kvaliteto, zato bo uvrstitev okoli šestega mesta, ki bi verjetno prinesla nastop v pokalu ULEB, težka naloga. Zadovoljni bomo tudi z nekaj skalpi favoriziranih ekip," je o ambicijah Pivovarne Laško spregovoril trener Aleš Pipan.

Geoplin Slovan bo domače tekme igral v Mariboru, saj naj bi tekme v štajerski prestolnici privabile več gledalcev kot na Kodeljevem. "Počaščeni smo, da lahko nastopamo v tako močni ligi in upam, da bomo priložnost čim bolje izkoristili. Zahtev od pokroviteljev nimamo, zato bomo tekmovanje v ligi Goodyear izkoristili za čim boljšo pripravo na končnico državnega prvenstva," meni trener Ivan Sunara.