Foto:
Foto:
Francozi so si nastop na evropskem prvenstvu 2004 že zagotovili

Tekma praktično ne bo odločala o ničemer, kljub temu pa se bodo Slovenci nanjo maksimalno pripravili. "Vsaka točka lahko odloča o našem statusu za naslednje kvalifikacijske tekme, zato bomo v Limassolu igrali na zmago, hkrati pa nam bo tekma koristila kot priprava na nadaljnje kvalifikacije, predvsem mislim tu na obrambno vrsto. Zadovoljen bom, če na Cipru ne bomo dobili gola, v napadu, v katerem ne bo Zlatka Zahoviča, pa pokazali določeno udarnost," je pred gostovanjem na Cipru dejal slovenski selektor Bojan Prašnikar.



"Kar nekaj igralcev je poškodovanih, nekateri pa niso v pravi formi oziroma v njej nihajo, drugi v svojih klubih ne igrajo. V teh nekaj dnevih v Zrečah bomo stvari poskušali spraviti na neki skupni imenovalec, da bomo spet delovali homogeno. Zlatko ne bo mogel igrati, bo pa prišel k nam na obisk. Upam, da bomo na Cipru pokazali svojo kakovost," je še dejal selektor.

Santini želi zmago
Na zadnji tekmi v kvalifikacijah se bosta v skupin 1 poleg Cipra in Slovenije pomerila še Francija in Izrael. Francozi so si zmago v skupini in nastop prihodnje leto na Portugalskem že zagotovili. Trener Francozov Jacques Santini, pa kljub temu pričakuje zmago tudi na zadnji tekmi.

"Niz kvalifikacijskih tekem želimo zaključiti z zmago. Dres z državnim grbom je potrebno spoštovati, zato od igralcev pričakujem 100-odstoten pristop", je dejal Santini. Proti Izraelu ne bo mogel računati na Patricka Vieiro (Asenal) in Clauda Makeleleja (Chelsea). V izbrani vrsti ju bosta nadomestila Anthony Reveillere (Olympique Lyon) in Ousmane Dabo (Lazio).