Foto:
Foto:

Nasprotnici Ljubljančanke in Mariborčanke sta bili v glavni žreb uvrščeni s povabilom, na lestvici WTA pa sta pod 200. mestom. Tudi Piercova (63.) je uvrščena za vsemi Slovenkami, zagotovo pa bo najtrši oreh za preboj v drugi krog.

Tekmica Srebotnikove ima namreč že veliko izkušenj z nastopi v New Yorku. V dosedanjih enajstih nastopih je dvakrat prišla do četrtfinala, nazadnje pred štirimi leti. Velenjčanko v primeru uspeha v drugem krogu čaka boljša iz obračuna med 22. nosilko Jeleno Dokič iz Srbije in Črne gore ter Švicarko Emmanuelle Gagliardi. Pisnikova bi v primeru zmage verjetno igrala proti četrti nosilki, Američanki Venus Williams, ki se bo v prvem krogu pomerila s kvalifikantko, Matevžičeva pa proti boljši iz dvoboja med Hrvatico Karolino Šprem in domačinko Meghann Shaughnessy, 17. nosilko.

Najzanimivejša para prvega kroga sta bila sicer izžrebana pri moških. Američanu Andreju Agassiju bo prek mreže nasproti stal Španec Alex Corretja, njegovemu rojaku Andyju Roddicku pa Britanec Tim Henman.