Foto:
Foto:

Z izpolnitvijo še štirih mednarodnih jadralskih olimpijski norm za Atene pa smo naše letošnje olimpijske jadralske načrte celo presegli," je po koncu jadralskega svetovnega prvenstva še dejal vodja reprezentance in predsednik strokovnega sveta Zvonko Bezič.

Slovenska jadralska šestnajsterica se iz Cadiza vrača z naslednjimi uvrstitvami: Vasilij Žbogar je pristal na 9. mestu med 174 jadralci razreda laser, mladinec Marko Sekardi je bil v laserju 120. Teja Černe 10. med 116 jadralkami enoseda evropa. Gašper Vinčec 17. med 82 jadralci enoseda finn, Vesna Dekleva in Klara Maučec 20., Janja in Alenka Orel pa 21. v konkurenci 55 ženskih posadk razreda 470, Tomaž Čopi in Davor Glavina 21., Karlo Hmeljak in Mitja Nevečny pa 36. med 98 moškimi posadkami razreda 470., Dušan Puh in Luka Strahovnik (v zadnjih dveh regatah zaradi poškodbe Strahovnika nista jadrala) 51. med 73 dvotrupci razreda tornado in Boštjan Antončič in Genadij Strakh (zaradi poškodovane jadrnice zadnje štiri regate nista odjadrala) pa 81. med 83 jadrnicami razreda zvezda.

Na olimpijske igre pa potujejo: Žbogar (razred laser), Vinčec (finn), Černetova (evropa) ter posadki Maučec-Dekleva in Čopi-Glavina v razredu 470.