Foto:
Foto:
Gerard Houllier je pred srečanjem z Olimpijo previden

Po poročanju Radia Slovenija so Angleži v mestnem središču povzročali sive lase v dveh lokalih. V prvem so razbijali kozarce in inventar, drugega pa niso hoteli zapustiti po koncu delovnega časa. Policija je na pogovor privedla šest britanskih državljanov, ki pa jih je po opravljenem identifikacijskem postopku izpustila. Po neuradnih podatkih naj bi pretep izzval slovenski državljan, ki je udaril angleškega navijača in vanj zalučal stol.

Po Franciji in Siddharti se za Bežigradom obeta še en velik dogodek: prihaja Liverpool na čelu s trenutno prvim strelcem angleškega prvenstva Michaelom Ownom in s tradicijo, kakršne nima niti Milan, ki je v Ljubljani gostoval leta 1992. Čeprav o razliki v kakovosti ni dvoma, so v taboru KD Olimpije optimistični in celo razmišljajo o zmagi na prvi tekmi, ki se bo začela ob 20.15.

Beširovič nepopravljiv optimist
Trener Suad Beširovič razmišlja takole: "Zadnje tekme smo odigrali slabše, toda motiv bo pri igralcih vsekakor višji kot pri prvenstvenih tekmah. Po drugi strani pa je še dobro, da smo igrali slabše, saj tako nasprotnik pravih informacij zagotovo nima."

Žogo na tla
"Ne vidim razloga, da proti Liverpoolu ne bi dali vse od sebe, če bo tako, potem lahko dosežemo pozitiven izid. Pozitiven izid pa je za Olimpijo zmaga. Igrali bomo svojo igro, saj za eno tekmo ne bom nič spreminjal. Oni bodo želeli zmagati že v Ljubljani. Igrali bodo z dolgimi podajami, če žogo spustimo na tla, imamo večje možnosti za uspeh. Upam, da nas bodo tudi nekoliko podcenjevali, mi pa jih lahko na ta način presenetimo. Mislim, da so takšna ekipa, ki se jo lahko premaga. Pa če se to sliši še tako neverjetno. Jaz verjamem v svoje fante," je še dejal Beširevič.

Težave s poškodbami v obeh taborih
Za Olimpijo je tekma veliko darilo in za igralce tekma kariere. Poškodbi pestita Mladena Rudonjo in predvsem Tončija Žlogarja. V napadu bo igral Blaž Puc. Za Owna bo skrbel Janez Aljančič, zadnja prepreka pred Borutom Mavričem pa bo še Enes Handanagič.

Proti Olimpiji kot proti Barceloni
Trener Liverpoola Gerard Houllier je dan pred tekmo spregovoril o nasprotniku: "Prva tekma je vedno pomembna. Nanjo smo se taktično drugače pripravljali. Povsem profesionalno in nič drugače, kot če bi igrali proti Barceloni. Olimpijo smo si ogledali na domačih in gostujočih tekmah, a o nasprotniku ne govorim. Površina na stadionu ni najboljša, toda mi se bomo že privadili. Zadovoljen pa bi bil prav z vsakim izidom, ki bi nam pred povratnim srečanjem omogočal napredovanje. Sem zelo realen."

Redsi brez trojice igralcev
Francoski strateg ne bo mogel računati na poškodovana Jamieja Carragherja in Miloša Baroša ter kaznovanega El Hadjija Dioufa.

Liverpool bo imel močno podporo
Na razprodanem "stadionu" bo tudi najmanj 850 angleških navijačev. Skupaj z mnogimi navijači Liverpoola iz Slovenije bodo imeli gostje bučno podporo s tribun. Liverpool je prispel v Ljubljano včeraj in za Bežigradom zvečer opravil trening.

Vitrine polne srebrnine
Liverpool je bil v svoji bogati 111-letni zgodovini 18-krat prvak Anglije (nazadnje "davnega" leta 1990) in šestkrat zmagovalec angleškega pokala FA, poleg tega pa je bil štirikrat evropski prvak (1977, 1778, 1981 in 1984) in trikrat zmagovalec Pokala Uefa (nazadnje leta 2001).

Verjetni postavi:
KD OLIMPIJA: Mavrič, Handanagič, Lazič, Budičin, Aljančič, Ilič, Žlogar, Rudonja, Barun, Jusufbegovič, Puc.
LIVERPOOL: Dudek, Riise, Biščan, Hyypiä, Finnan, Murphy, Šmicer, Gerrard, Kewell, Heskey, Owen.
Sodnik: Santiago RODRIGUEZ (Španija)