Foto:
Foto:
Ferrero bo spet vrhu teniške lestvice.

Belgijka je premagala Jeleno Dokić iz Srbije in Črne gore s 6:0 in 6:4 ter se veselila osme zmage letos in 14. v karieri. Henin-Hardennova je po Kim Clijsters druga Belgijka, ki je na vrhu lestvice WTA. Rojakinjo bi lahko s prvega mesta spravila že prejšnji teden v nemškem Filderstadtu, a je v finalu proti njej izgubila. Tokrat ji ni bilo potrebno premagati Clijstersove, saj je ta proti Dokićevi presenetljivo klonila v polfinalu.

"To so neverjetni občutki, ker sem storila vse, kar sem lahko. To je pravi dosežek," je po dvoboju povedala presrečna Henin-Hardennova.

V prvem nizu je Dokićeva osvojila le štiri točke. Belgijka je niz dobila v 15 minutah, potem ko je dosegla kar nekaj asov in blestela v igri ob mreži. V drugem je Srbkinja sicer pokazala nekaj več borbenosti, a zmage nasprotnice še zdaleč ni mogla ogroziti.

Dokićeva je nazadnje igrala v finalu WTA-turnirja pred dvema letoma, prav tako v Zürichu.

Ferrero bo prehitel Roddicka
Na turnirju serije masters v Madridu je četrta turnirska zmaga sezone in enajsta kariere uspela Špancu Juanu Carlosu Ferreri. Novih 100 točk ga bo pripeljalo še na vrh lestvice ATP Champions Race, saj že vodi na lestvici Entry list. V finalu je Ferrero s 6:3, 6:4 in 6:3 premagal Čilenca Nicolasa Massuja, ki je po polfinalni zmagi proti Federerju prvič igral v finalu turnirja serije masters.

Matevžičeva bolje kot v prejšnjih tednih
Maja Matevžič je v drugem krogu kvalifikacij za turnir v Linzu premagala Ukrajinko Julijo Bejelzimer s 6:1 in 6:2. Na glavni turnir sta že uvrščeni drugi dve Slovenki; Tina Pisnik v Linzu, Katarina Srebotnik pa v Luksemburgu.