Foto:
Foto:
Anastaziji Miškini je po zmagi v Moskvi čestital tudi nekdanji ruski predsednik Boris Jelcin.

Peta nosilka Šarapova je s 16 leti in petimi meseci postala najmlajša zmagovalka turnirjev v zgodovini. Rusinja iz Sibirije je v finalu premagala Madžarko Aniko Kapros z 2:6, 6:2 in 7:6 (5), potem ko je v podaljšani igri tretjega niza zaostajala že s 5:2, nato pa dobila pet točk zapored in se zasluženo veselila prvenca.

27-letni Schüttler, ki je bil v Tokiu prvi nosilec, je z zmago proti drugopostavljenemu Sebastienu Grosjeanu s 7:6 (5) in 6:2 po dveh letih znova osvojil turnir, skupno že tretjega. Nemec je v drugem nizu dvakrat zapored odvzel servis nasprotniku in povedel s 5:2, kar je zadoščalo za prvo zmago nad Francozom, s katerim je predtem dvakrat izgubil.

Miškina slavila pred domačim občinstvom
Četrta nosilka v Moskvi Miškina je s 6:2 in 6:4 ugnala drugo nosilko Francozinjo Amelie Mauresmo in je očitno v življenjski formi. 22-letna Moskovčanka je po Leipzigu, ko je premagala Belgijko Justin Henin-Hardenne, osvojila drugi zaporedni turnir. Miškina je tudi prva Rusinja, ki je zmagala na turnirju v Moskvi.

Američan Dent prav tako v zadnjem času igra odlično. Prejšnji teden je pokal dvignil v Bangkoku, tokrat pa je bil v finalu nepostavljenih igralcev boljši od Armenca Sargisa Sargsiana s 7:6 (5) in 6:4.

V Metzu najboljši Clement
V finalu turnirja v francoskem Metzu sta loparja prekrižala tretji in četrti nosilec, Čilenec Fernando Gonzalez in Francoz Arnaud Clement. Slednji je z zmago s 6:3, 1:6 in 6:3 po slavju v Lyonu leta 2000 prišel do svojega drugega turnirja ATP.