Foto:
Foto:
Sašo Filipovski

Krka se precej bolj kot z uvodno tekmo Evrolige proti bolonjskemu Skipperju ukvarja z iskanjem novega trenerja. Do dokončnega dogovora bo ekipo vodil začasni trener Slavko Kovačevič. Ta bo na novomeški klopi tudi v četrtek v Bologni.

Najbližje klubu naj bi bil 61-letni hrvaški strateg Petar Skansi. Lansko sezono je Skansi s Splitom osvojil naslov državnega prvaka, leta 1992 pa je s hrvaško reprezentanco na olimpijskih igrah dobil srebrno kolajno.

Dolenjci se nahajajo pred velikim izzivom, saj igrajo v skupini smrti. CSKA, Siena, Panathinaikos, Maccabi, Malaga in Skipper so velikani klubski velikani, svoj prostor pod evropskim soncem pa išče tudi Žalgiris, ki je bil pred leti že na vrhu Evrope.

Skipper je po finančnih težavah Virtusa ostal edini evroligaš iz Bologne. V moštvo sta pred sezono prestopila tudi Matjaž Smodiš in Erazem Lorbek, ki ga je Olimpija neuspešno lovila pred sezono.

Olimpija z realnimi cilji
Ljubljančani bodo prvič po osamosvojitvi igrali proti Beograjčanom. Slovenski podprvaki se na začetku sezone soočajo z že zdavnaj videno zgodbo: moštvo je po koncu sezone zapustilo kar nekaj nosilcev igre (Vlado Ilievski, Goran Jurak, Jasmin Hukić, Petar Dujmović, Stipe Modrič in Joško Poljak).

Bruc med elitnimi trenerji Sašo Filipovski zato ostaja na realnih tleh: "Že vsaka zmaga v Evroligi bo uspeh za to moštvo. Maksimalno se bomo borili od prve do zadnje sekunde in se veselili vsake zmage. Ekipe v naši skupini so močnejše kot lani." Podobno skeptični so bili Ljubljančani tudi lani, pa so bili na pragu zaključnega turnirja ...

29-letni strateg je nasprotnika ocenil: "Preprečiti jim bo treba prevlado pod obročema, jih onemogočiti tako, da se ne bodo razigrali in poskrbeti za agresivno obrambo na zunanjih pozicijah. Glavna igralca sta hitra Američana House na dvojki in Brown kot organizator igre. Avdalović in Kecman sta nevarna strelca za tri točke, pod obročema pa igra reprezentant Ostojić in Ćakić, ki smo ga lani gledali v dresu Crvene zvezde."

"Prva tekma je vedno pomembna. Lani smo začeli z zmago in nato je bilo vse veliko lažje. Zato bomo naredili vse, da se zgodba ponovi. V veliko pomoč nam bodo gledalci, ki so bili vedno naš šesti igralec," je strnil misli novi kapetan Vladimer Boisa.

Ljubljanski navijači Green Dragonsi bodo imeli na tribunah družbo kakšnih sto navijačev Partizana, ki so preko beograjskega kluba zaprosili za vstopnice, verjetno pa bo, ker je prva uradna tekma med kluboma v dvanajstih letih, pristašev črno-belih še več.