Foto:
Foto:
Gustavo Kuerten

Šarapova je slavila s 6:3 in 6:1. Dobila je zadnje tri igre prvega niza in prve tri v drugem nizu. Velenjčanki tako ostane le še tekmovanje med dvojicami.

Letos torej za Srebotnikovo v Kaliforniji ni bilo takega uspeha kot lani, ko je ugnala Kim Clijsters in se uvrstila v tretji krog. Prav Clijstersova je sicer prva nosilka 640.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja, ki se igra na trdi podlagi.

Na turnirju je med posameznicami tudi Tina Pisnik, ki se bo na začetku pomerila s Kolumbijko Fabiolo Zuluago.

Srebotnikovo, ki bo v ponedeljek zdrsnila za kakšno mesto na lestvici WTA, zdaj čakajo le še dvoboji v konkurenci dvojic, kjer tokrat nastopa skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo. V prvem krogu ju čakata Avstralka Nicole Pratt in Španka Magui Serna.

Njena standardna partnerica Tina Križan bo igrala skupaj z Avstrijko Barbaro Schett. Prvi nasprotnici bosta slovita Navratilova in Rusinja Kuznecova. Ob idealnem razpletu se obeta slovenski obračun v 2. krogu!

V Montrealu dve presenečenji
Edini moški turnir ta teden je v Montrealu, kjer sta že v prvem krogu izpadla dva uveljavljenja igralca. Arnaud Clement je premagal četrtega nosilca Carlosa Moyo, domačin Simon Larose pa 13. nosilca Gustava Kuertna.