Foto:
Foto:
Saša Prokofjev

Ženska štafeta je za državnim rekordom zaostala le 14 stotink, kar je še vedno osmi rezultat sezone na svetu.

Miran Vodovnik je slavil v suvanju krogle (19,62), Peter Zupanc pa v zanimivem metu kopja (75,73). Robi Teršek je bil tokrat drugi in ni osvojil jubilejnega desetega državnega naslova. Sedemnajsti naslov pa je osvojila Helena Javornik na 5.000 metrov (16:18:10).

Gregor Cankar je zmagal pred Janom Žumrom v skoku v daljino in slavil 16. naslov. Oba sta skočila 7,86 v zadnji seriji, vendar je imel Cankar boljšo drugo daljavo. Bila sta razočarana, ker nista izkoristila zadnje priložnosti za dosego norme (8,10) za nastop na svetovnem prvenstvu v Parizu. Isto velja za Matijo Šestaka, ki je več kot sekundo zaostal za normo.

Ljubljančanka Saša Prokofjev, ki je reprezentančni štafetni tek gledala na tribunah, ker je le rezerva za štafeto, je v posamičnem teku na 100 m z osebnim rekordom 11,41 osvojila drugi naslov državne prvakinje. Prvič ji je to uspelo pred šestimi leti prav v Novi Gorici. Tokrat nista tekli slovenska rekorderka Bikarjeva in Otteyjeva. Moški šport je po pričakovanju dobil Matic Osovnikar (10,44), medtem ko je bila Marina Tomič najhitrejša na 100 metrov z ovirami, vendar pa s tekom in časom 13,30 ni bila zadovoljna.