Foto:
Foto:

Poškodba je Čeplakovi preprečila, da bi se borila za odličje. Kljub vsemu se je vrnila in to je bilo izjemno pomembno zanjo. Veliko atletov je povedalo, da se ne bi vrnili, če bi bili v njeni koži. Trije nastopi na 1.500 metrov so bili glede na vse preveč. Odličen je bil Kozmus, ki ima po mnenju strokovnjakov izjemno tehniko in zato lepo prihodnost."

Vodja strokovne ekipe Atletske zveze Srdjan Djordjevič je povedal: "Praktično vsi, ki so zastopali slovenske barve na svetovnem prvenstvu, so nastopili v dobri formi, kar potrjuje tudi dejstvo, da je za razliko od prejšnjih tekmovanj večina nastopila ne le v predtekmovanju, ampak tudi v naslednjnem krogu. SP je bil v tem pogledu uspešen test za olimpijsko sezono. Nekaj stvari pa bomo morali še izboljšati, da bi povečali uspešnost.

Atleti se med seboj dobro razumejo
Predsednik Atletske zveze Roman Jakič je tudi zadovoljen z izkupičkom. Pohvalil je organizacijo prvenstva in vzdušje v slovenski reprezentanci: "Ekipa kot celota je bila zelo homogena. Izjemen ekipni duh sem tudi sam občutil med nekajdnevnim bivanjem v športni vasi.