Carlos Alcaraz je navdušil navijače na stadionu Manola Santane. Foto: Reuters
Carlos Alcaraz je navdušil navijače na stadionu Manola Santane. Foto: Reuters

Španec, ki bo v petek dopolnil 20 let, je bil na osrednjem igrišču za razred boljši tekmec. V izmenjavah z osnovne črte je z močnimi forhendi popolnoma nadigral Zvereva, ki je sredi drugega niza deloval obupano. Prav nič mu ni šlo po načrtih. Servis je bil preslab, zadel je le en as in naredil štiri dvojne napake. Pri mreži je dobil le štiri od 19 točk, tudi nekaj lahkih volejev je zabil v mrežo.

V lanskem finalu je bil Alcaraz boljši od Zvereva s 6:3 in 6:1. Nemec, ki si je lani zvil gleženj v polfinalu Roland Garrosa in nato izpustil celotno sezono, je bil tokrat raztresen.

Alexander Zverev je potrt zapuščal osrednje igrišče. Foto: Reuters
Alexander Zverev je potrt zapuščal osrednje igrišče. Foto: Reuters

V prvem nizu je Alcaraz povedel s 3:0. V drugi igri je imel Zverev dve priložnosti, da zadrži servis, nato pa je Španec unovčil tretjo priložnost za brejk. Prvi nosilec mastersa v španski prestolnici je v uvodnem nizu oddal le dve točki v štirih igrah na svoj servis.

Zverevu se je uspelo zbrati na začetku drugega niza, ko je povedel z 2:1, nato pa je v peti in sedmi igri izgubil začetni udarec. Alcaraz je osvojil zadnjih pet iger.

Španec je zadel 21 "winnerjev" in naredil le 12 neizsiljenih napak. Zverev si ni priigral niti ene priložnosti za odvzem servisa, šele v zadnji igri je izenačil, ko se je Alcaraz prehitro sprostil. Končno razmerje v točkah je bilo 63:38.

"Zelo sem zadovoljen, da sem odigral dvoboj na tako visoki ravni. Zdaj sem lahko samozavesten pred odločilnimi obračuni konec tedna. Malo sem bil nervozen na začetku. Skušal sem pokazati Zverevu, da niti malo nisem nervozen. Izjemno uživam na tem turnirju, kjer imam toliko navijačev. Stadion je bil znova poln," je bil navdušen Alcaraz, ki je letos dobil 26 od 28 obračunov.

Alcaraz z odlično igro gladko odpravil Zvereva

Medvedjev in Rubljov izpadla proti rojakoma
Rus Daniil Medvedjev se poslavlja od Madrida, po tem, ko ga je v osmini finala s 7:6 (1) in 6:4 odpravil rojak Aslan Karacev.

Daniil Medvedjev je letos osvojil že štiri turnirje na trdi podlagi, na pesku pa se ne znajde. Foto: EPA
Daniil Medvedjev je letos osvojil že štiri turnirje na trdi podlagi, na pesku pa se ne znajde. Foto: EPA

"Na pesku imam težave. Že na prejšnjih dvobojih se je to dalo videti. Moti me vidljivost, ne maram, da je del igrišča v soncu, del pa v senci," je našel razloge za poraz Medvedjev, ki se je mučil že v ponedeljek, ko je po hudem triurnem boju vendarle premagal še enega rojaka Aleksandra Ševčenka. Sicer pa je Medvedjev proti Kracevu na pesku izgubil že pred dvema letoma na turnirju v Rimu.

Andrej Rubljov, ki je letos na pesku kazal zelo dobro formo, dobil turnir v Monte Carlu, v Banjaluki pa izgubil v finalu, pa tokrat proti rojaku Karenu Hačanovu ni našel svoje igre, izgubil je s 7:6 (8) in 6:4.

Medvedjev izpadel v osmini finala v Madridu

MADRID, osmina finala, tabela
(8.796.536 evrov, pesek)

ALCARAZ (ŠPA/1) – A. ZVEREV (NEM/13)
6:1, 6:2
HAČANOV (RUS/10) – RUBLJOV (RUS/5)
7:6 (8), 6:4
ALTMAIER (NEM) – MUNAR (ŠPA)
6:3, 6:0
ĆORIĆ (HRV/17) – DAVIDOVICH FOKINA (ŠPA/29)
6:7 (5), 6:3, 7:6 (5)

STRUFF (NEM) - CACHIN (ARG)
7:6 (7), 6:7 (7), 6:3
CICIPAS (GRČ/4) - ZAPATA MIRALLES (ŠPA)
6:3, 6:1
DŽANG (KIT) - FRITZ (ZDA/8)
3:6, 7:6 (5), 7:6 (8)
KARACEV (RUS) – MEDVEDJEV (RUS/2)
7:6 (1), 6:4


Četrtfinale (Ž), tabela
(7.705.780 evrov, pesek)

SWIATEK (POL/1) – MARTIĆ (HRV/27)
PEGULA (ZDA/3) – KUDERMETOVA (RUS/12)

SAKARI (GRČ/9) – BEGU (ROM/31)
6:7 (3), 6:4, 6:2
SABALENKA (BLR/2) – SHERIF (EGI)
2:6, 6:2, 6:1