Carlos Alcaraz in Casper Ruud sta se do zdaj pomerila enkrat. Dvoboj v Marbelli je lani dobil Španec. Foto: EPA
Carlos Alcaraz in Casper Ruud sta se do zdaj pomerila enkrat. Dvoboj v Marbelli je lani dobil Španec. Foto: EPA

18-letni Alcaraz je v polfinalu z dvakrat 7:6 premagal branilca naslova Huberta Hurkacza. Poljak je predtem ugnal prvega nosilca Rusa Daniila Medvedjeva, s čimer mu je tudi preprečil vnovični skok na vrh letvice ATP. Španec je z zmago nad osmo postavljenim Hurkaczem na noge spravil stadion.

Izredno napet polfinale dobil Alcaraz

V podaljšani igri prvega niza je že zaostajal s 3:5, potem pa je s štirimi zaporednimi točkami povedel z 1:0. Izkazal se je tudi v podaljšani igri drugega niza. "Tekmec je dobro igral tu in je branil naslov, ampak tudi jaz sem pokazal dober tenis. To je moj prvi veliki finale na trdi podlagi in užival bom vsako sekundo nastopa," je navdušeno dejal Alcaraz, ki se je v finale prebil po dveh urah in petih minutah.

Ruud je za polfinalno zmago potreboval uro in 35 minut. 23-letni Norvežan je bil s 6:4 in 6:1 boljši od Argentinca Francisca Cerundola, ki je imel sicer na stadionu Hard Rock zelo glasne navijače, in se prvič v karieri uvrstil v finale mastersa. "Finale na tako močnem turnirju je bil eden od mojih ciljev. Francisco bo v prihodnje pokazal veliko več, danes pa je meni do zmage pomagal predvsem dober začetni udarec. Zaradi visoke vlažnosti je bilo na igrišču zelo težko," je povedal osmi igralec sveta.


MIAMI
(8.584.055 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale (M):
ALCARAZ (ŠPA/14) – HURKACZ (POL/8)
7:6 (5), 7:6 (2)

RUUD (NOR/6) – F. CERUNDOLO (ARG)
6:4, 6:1