Felix Auger-Aliassime je dobil zadnjih 13 obračunov. Foto: EPA
Felix Auger-Aliassime je dobil zadnjih 13 obračunov. Foto: EPA

Auger-Aliassime je prvi velik korak na poti do čeka za 399.320 evrov, ki jih je prejel zmagovalec turnirja, napravil že v soboto, ko je v polfinalu nadigral prvega igralca sveta Carlosa Alcaraza s 6:3 in 6:2.

Rune je v prvem nizu izgubil servis v četrti igri. V drugem nizu je bil izid izenačen na 5:5, potem pa je Kanadčanu uspel ključni brejk. V 12. igri je izkoristil tretjo zaključno žogo. Obračun je trajal uro in 40 minut.

"To je bil neverjeten teden. Celoten teden nisem izgubil servisa. To je bil zelo dolgo in uspešno leto, ki pa še ni končano. Upam, da bom nadaljeval zmagoviti niz," je poudaril Auger-Aliassime.

Danec Rune je imel do finala niz devetih zmag, potem ko je prejšnji teden osvojil turnir v Stockholmu, in tretjič zaigral v finalu.

Holger Rune je bil zadovoljen z nastopom v Baslu. Foto: EPA
Holger Rune je bil zadovoljen z nastopom v Baslu. Foto: EPA

Medvedjev potrdil uvrstitev na zaključni turnir
Daniil Medvedjev je v finalu turnirja ATP-serije 500 na Dunaju po dveh urah in 17 minutah ugnal Denisa Shapovalova s 4:6, 6:3 in 6:2. Rus je za zmago dobil ček za 439.305 evrov in se uvrstil na finalni turnir sezone ATP, ki se bo čez dva tedna začel v Torinu.

Medvedjev je zaigral v 27. finalu na turnirjih ATP v karieri in osvojil petnajsti naslov. Na lestvici bo s četrtega napredoval na tretje mesto.

23-letni Shapovalov, ki je bil rojen v Izraelu staršem iz nekdanje Sovjetske zveze, je v šestih finalih ATP zmagal le enkrat. Leta 2019 je osvojil Stockholm. Kljub petemu porazu v finalih bo na lestvici ATP pridobil tri mesta in bo v ponedeljek 16.

Auger-Aliassime izjemno serijo zmag nadaljeval v Baslu

DUNAJ, finale
(2.480.000 evrov, trda podlaga)

MEDVEDJEV (RUS/1) - SHAPOVALOV (KAN)
4:6, 6:3, 6:2


BASEL, finale
(2.135.350 evrov, trda podlaga)

AUGER ALIASSIME (KAN/3) - RUNE (DAN)
6:3, 7:5

Medvedjev osvojil turnir na Dunaju