Boris Becker je strokovni komentator televizijske postaje Eurosport v Melbournu, Parizu in New Yorku, prestižni turnir v Wimbledonu pa že dolga leta komentira za BBC. Foto: Reuters
Boris Becker je strokovni komentator televizijske postaje Eurosport v Melbournu, Parizu in New Yorku, prestižni turnir v Wimbledonu pa že dolga leta komentira za BBC. Foto: Reuters

"New York je mesto, ki ga je pred nekaj tedni virus najbolj prizadel. Mislim, da ne bi bilo pametno tam organizirati turnirja," je poudaril šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ameriška teniška zveza se bo do junija odločila, ali bo organizirala turnir po prvotnem načrtu med 31. avgustom in 13. septembrom.

Vsi profesionalni turnirji do sredine julija so bili že odpovedani, prav tako je bil prvič v po letu 1945 odpovedan Wimbledon.

"Ta odpoved bo pustila veliko praznino," je dejal 52-letni Nemec, ki je v All England Clubu slavil zmago v letih 1985, 1986 in 1989, poleg tega pa je na sveti travi še štirikrat igral v finalu.

Podpira tudi predlog Rogerja Federerja, ki je pozval k združitvi turnej ATP in WTA. "Roger Federer je predstavil to odlično idejo o združitvi moči. To govori o njegovi inteligentnosti in o tem, koliko mu pomeni tenis," je povedal Becker.

Vseeno pa Nemca skrbi za igralce, ki so uvrščeni po 75. mestu teniških lestvic, saj so odvisni od tedenskega prejemanja plačil. "Ne morejo ne igrati ne poučevati tenisa zaradi socialne distance. Tudi organizatorji manjših turnirjev si bodo težko opomogli," je prepričan zmagovalec Flushing Meadowsa iz leta 1989.

Bertensova in Murray zmagovalca virualnega mastersa v Madridu
Ta teden je potekal virtualni masters v Madridu. Na PlayStationu sta se najbolj izkazala Kiki Bertens in Andy Murray. 28-letna Nizozemka se je pred letom dni veselila največje zmage v karieri prav v španski prestolnici. Naslov je "ubranila" v finalu proti Francozinji Fioni Ferro. "Šele pred desetimi dnevi sem dobila PlayStation. Vsak dan sem veliko trenirala, kar roke so me že bolele od vseh teh nenavadnih gibov," se je pošalila Bertensova.