Novak Đoković je po naporni sezoni vseeno sklenil, da zaigra na dvoboju Davisovega pokala proti Grčiji, s tem pa poskrbel za veliko zanimanja domačih navijačev, ki
Novak Đoković je po naporni sezoni vseeno sklenil, da zaigra na dvoboju Davisovega pokala proti Grčiji, s tem pa poskrbel za veliko zanimanja domačih navijačev, ki "Noleta" morda še zadnjič lahko spremljajo v Beogradu. Foto: EPA

Grčija po odpovedi Stefanosa Cicipasa v Beogradu nima igralca med prvimi 500 na lestvici ATP, zato je vloga favorita jasno. Đoković, ki igra prvič po izpadu v 3. krogu Odprtega prvenstva ZDA, je delo opravil v 45 minutah.

Ko je 23-letni Ksilas pri zaostanku 5:0 z asom dobil svojo edino igro, je vsa dvorana Pionir po pozivu peščice grških navijačev začela navdušeno ploskati. Ne le Ksilas, tudi Đoković je s smehom pospremil to gesto.

Miomir Kecmanović je s 6:3 in 6:3 premagal Aristotelisa Tanosa.

Po današnjih dvobojih bo kariero končal 32-letni Filip Krajinović, ki v profesionalni karieri ni osvojil nobenega turnirja, na lestvici ATP pa je bil najvišje leta 2018 na 26. mestu.