Blaž Kavčič in Aljaž Bedene. Foto: Tenis Slovenija
Blaž Kavčič in Aljaž Bedene. Foto: Tenis Slovenija

Aljaž Bedene in Blaž Kavčič, ki končujeta svoji karieri, sta se v nedeljo dopoldne (dvoboj bi moral biti že v soboto, a je nagajalo deževno vreme) pomerila proti Kennethu Raismi in Mattiasu Siimarju in slavila s 6:3, 3:6, 6:1.

Oba, tako Blaž kot Aljaž, se na ta način poslavljata od profesionalnih karier, reprezentance. Mislim, da je bil to super način, idealna situacija za tako zadevo. Še enkrat bi se jima zahvalil, da sta se odzvala in nastopila v Davisovem pokalu. Še vseeno je bila to za Slovenijo zelo pomembna tekma, še bolj pa je bistveno to, da sta tukaj dala tako na igrišču kot izven njega mlajšim fantom precej.

Grega Žemlja, kapetan slovenske reprezentance

Sprva sta Slovenca začela precej rezervirano in v tretji igri zaostala za brejk, a jima je nato igra le stekla. Z dvema zaporednima odvzemoma servisa sta povedla s 5:2 in zanesljivo dobila prvi niz. Tudi v drugem nizu sta Estonca prišla do uvodnega brejka, nato dodala še enega in povedla s 5:1, kar je bila dovolj visoka prednost za izenačenje na 1:1 v nizih. V odločilnem nizu si je slovenska dvojica priborila prednost 3:0, po brejku pa je bilo jasno, da je to dovolj za zmago in za napredovanje v I. svetovno skupino. Dvoboj se je končal z asom Kavčiča, ki je tako na najlepši način končal kariero.

Vse prej kot samoumevna zmaga
"Že to, da smo vsako tekmo dobili po treh nizih, pove, da je bilo vse prej kot lahko, samoumevno. Morali smo imeti določeno spoštovanje in odmisliti vse ostalo glede uvrstitev na lestvici in vlogo favorita. Vsak je v petek po prvem nizu začutil, da se je treba prilagoditi. Dobro smo se odzvali, tu pa del odigra tudi nepoznavanje nasprotnika. Dvojice so vedno nepredvidljive, že tradicionalno so v Davisovem pokalu dvoboji napeti. Sta pa Blaž in Aljaž na koncu dvignila prestavo višje in bila zelo suverena," je po koncu povedal kapetan Slovenije Grega Žemlja.

Že v petek sta posamična dvoboja za vodstvo z 2:0 dobila Bor Artnak in Aljaž Bedene. Za danes sta bila predvidena še dvoboja Bedene – Mark Lajal in Bor Artnak – Kristjan Tamm, a bosta oba kapetana zasedbi verjetno premešali, saj je vse odločeno.

Bedene in Kavčič ob koncu karieri potrdila zmago nad Estonci

Krajša slovesnost za Bedeneta in Kavčiča
Po koncu dvoboja dvojic pa so pri Tenis Slovenija pripravili krajšo slovesnost za poslavljajoča se Kavčiča in Bedeneta, ki sta v slovenskem moškem tenisu pustila neizbrisljiv pečat. "Oba, tako Blaž kot Aljaž, se na ta način poslavljata od profesionalnih karier, reprezentance. Mislim, da je bil to super način, idealna situacija za tako zadevo. Še enkrat bi se jima zahvalil, da sta se odzvala in nastopila v Davisovem pokalu. Še vseeno je bila to za Slovenijo zelo pomembna tekma, še bolj pa je bistveno to, da sta tukaj dala tako na igrišču kot izven njega mlajšim fantom precej. In to cenim, zato jima ob tej priložnosti želim tudi za naprej uspehe na igrišču in ob njem," je dejal kapetan slovenske reprezentance.


DAVISOV POKAL, II. SVETOVNA SKUPINA

Portorož (pesek):
SLOVENIJA - ESTONIJA 3:1

Artnak - Lajal 0:6, 6:1, 6:3
Bedene - Tamm 6:7 (5), 6:3, 6:4
Bedene/Kavčič - Raisma/Siimar 6:3, 3:6, 6:1
Križnik - Lajal 3:4, b.b.

Odpovedano:
Artnak - Tamm