Novak Đoković je šestkrat slavil v Wimbledonu, na zadnjih treh turnirjih je vedno končal zmagoslavno. Foto: Reuters
Novak Đoković je šestkrat slavil v Wimbledonu, na zadnjih treh turnirjih je vedno končal zmagoslavno. Foto: Reuters

"Letos načrtujemo vrnitev v normalo, zato ne nameravamo izvajati nobenega od ukrepov proti covidu-19. Seveda pa imamo covid v mislih, če bomo morali sprejeti nadaljnje ukrepe, bomo še naprej sodelovali s pristojnim vladnim oddelkom, uradom za javno zdravje in drugimi ustreznimi organizacijami. Navdušeni smo, da bomo lahko sprejeli popolno teniško družino in da bodo tribune maksimalno zapolnjene," je zadovoljna izvršna direktorica turnirja Sally Bolton.

Igralci bodo tako lahko znova sami izbirali nastanitve, za igranje pa se jim ne bo treba cepiti, česar se je razveselil predvsem šestkratni zmagovalec turnirja Đoković, ki je letos prav zaradi dejstva, da se ni cepil, ostal brez nastopa na prvem turnirju za grand slam v Melbournu.

Wimbledon bo potekal med 27. junijem in 10. julijem.

Nadal se vrača prihodnji teden
Španski tenisač Rafael Nadal se bo vrnil k tekmovalnim akcijam prihodnji teden na turnirju v Madridu. Prek družbenih omrežij je sporočil, da si mesec pred turnirjem za grand slam v Parizu močno želi igrati, čeprav se zaveda, da je daleč od optimalne pripravljenosti, poroča AFP.

35-letni zmagovalec 21 turnirjev za grand slam je prejšnji teden spet začel trenirati, potem ko je zaradi poškodbe rebra počival štiri tedne. Poškodoval se je pri porazu proti Američanu Taylorju Fritzu v finalu Indian Wellsa. To je bil po dvajsetih zmagah tudi njegov prvi poraz v letu 2022, v katerem je dobil tudi Odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Odprto prvenstvo Francije v Parizu, kjer je Španec zmagal že 13-krat, se prične 22. maja.

Dolgoletni številki ena svetovnega tenisa so avgusta lani že tretjič operirali koleno. Foto: EPA
Dolgoletni številki ena svetovnega tenisa so avgusta lani že tretjič operirali koleno. Foto: EPA

Federer bo oktobra igral pred domačimi navijači
Švicarski tenisač Roger Federer, ki zaradi poškodbe kolena na turnirjih ni igral že od lanskega Wimbledona, je napovedal, da bo oktobra napadal enajsto lovoriko na dvoranskem turnirju v Baslu.

Še vedno pa od igralca ni nobenih novic, kdaj točno se bo vrnil na teniška igrišča, potem ko je imel že tretjič v dveh letih operacijo kolena.

"Seveda si želim, da bi šlo vse hitreje, ampak zdravniki imajo svoje mnenje, svarijo me pred prehitro vrnitvijo," je Švicar povedal pred časom.

Zmagovalec dvajsetih turnirjev za grand slam bo avgusta dopolnil 41 let.