Đoković je v 21. medsebojnem dvoboju slavil še 19. Foto: Reuters
Đoković je v 21. medsebojnem dvoboju slavil še 19. Foto: Reuters

Novak Đoković letos ni veliko igral, to je bil zanj šele osmi turnir, na polovici od teh pa se je uvrstil v finale. Dobil je Rim, Wimbledon in Tel Aviv, poražen pa je bil v finalu Beograda.

Sofija: Prvenec za Švicarja
Švicar Marc-Andrea Hüsler je v Sofiji prišel do prvega naslova v karieri. V finalu 534.555 evrov vrednega turnirja je premagal Danca Holgerja Runeja s 6:4, 7:6. 26-letni Švicar, pred turnirjem 95. igralec na svetu, je prvič nastopil v finalu turnirja ATP. Zmagal je po uri in 42 minutah igre. Sedem let mlajši Rune ostaja pri eni turnirski zmagi; aprila letos je slavil v Münchnu.

Đoković v Tel Avivu do gladke zmage nad Čilićem
Jošihito Nišioka je dosegel redko turnirsko zmago. Foto: EPA
Jošihito Nišioka je dosegel redko turnirsko zmago. Foto: EPA

Seul: Druga zmaga za Nišioko
Japonec Jošihito Nišioka pa je zmagovalec Odprtega prvenstva Koreje. 27-letnik je v finalu 1,1 milijona dolarjev vrednega turnirja s 6:4 in 7:6 (5) premagal četrtega nosilca, Kanadčana Denisa Shapovalova. To je za 56. igralca na svetovni lestvici druga zmaga na turnirjih ATP, prvo je dosegel leta 2018 v Šenzenu. Za Shapovalova je bil to četrti zaporedni poraz v finalih turnirjev od oktobra 2019, ko je osvojil turnir v Stockholmu.

Talin: Presenetljiv razplet
Čehinja Barbora Krejčikova je zmagovalka turnirja v Talinu. V finalu je presenetljivo gladko premagala prvo nosilko in domačo favoritinjo Anett Kontaveit s 6:2, 6:3. Zmagovalka lanskega Roland Garrosa, trenutno 27. igralka na svetu, je četrti naslov v karieri osvojila po uri in 21 minutah igre. Kontaveit, četrta igralka na lestvici WTA, tako ostaja pri šestih naslovih, nazadnje je zmagala februarja letos v Sankt Peterburgu.