Novak Đoković se je poslovil od občinstva na OP ZDA. Foto: Reuters
Novak Đoković se je poslovil od občinstva na OP ZDA. Foto: Reuters

V tretjem krogu je moral 37-letni Srb priznati premoč 12 let mlajšemu Avstralcu Alexeiu Popyrinu, ki je slavil zmago s 6:4, 6:4, 2:6 in 6:4. Đoković je naredil 14 dvojnih in kar 49 neizsiljenih napak.

"Ko nimam servisa, ne morem igrati na tej površini. Ob toliko dvojnih napakah ... Ampak ne gre samo za servis. Cela igra je razpadla, absolutno. Na trenutke je bilo videti v redu, povprečno. Imel sem priložnosti, brejk priložnosti, a jih nisem izkoristil in tekma je šla v drugo stran," je na novinarski konferenci po koncu dvoboja svoje misli strnil Nole.

Nadaljeval je: "Čutil sem, da že od začetka turnirja igram slab tenis. Slabo sem serviral. Če ni servisa, ni možnosti za osvajanje lahkih točk. Težko je igrati proti njemu, ki dobro servira, izvaja pritisk. Igral je bolje in zasluženo zmagal."

Včasih sem se počutil in zdel sam sebi amaterski. To je realnost, sestavni del športa. Morda so na to vplivale olimpijske igre, veliko energije sem tam izgubil.

Đoković po porazu

Razlog za slabo igro naj bi bil olimpijski nastop, razmišljal je celo o tem, da ne bi nastopil na OP ZDA: "Očitno se je to poznalo. Za osvojitev zlata sem porabil veliko energije in res sem prišel v New York, a se psihično in fizično nisem počutil sveže. Ampak prav zato, ker je to OP ZDA, sem prišel sem in poskušal pokazati najboljšo igro. Nisem imel fizičnih težav, manjkala mi je le energija."

Prvič po letu 2006 se srbski teniški as ni uvrstil v drugi teden zadnjega turnirja za grand slam. Za Đokovića tokratni poraz pomeni tudi sezono brez novega naslova. V Avstraliji je prišel do polfinala, v Franciji mu je nastop preprečila poškodba kolena, v Wimbledonu pa ga je v finalu premagal Španec Carlos Alcaraz.

Sorodna novica Popyrin z odličnimi servisi šokiral branilca naslova Đokovića

"Roland Garros – imel sem občutek, da bi lahko osvojil naslov, a sem se poškodoval. Finale Wimbledona – največji uspeh leta na turnijrjih za grand slam. Olimpijske igre so bile največji cilj, dobro sem se pripravil nanje ... Dovolj je, če je takšno leto, da sem osvojil le OI, se bom sprijaznil. Celo življenje sem čakal na to. Rezultatsko gledano pa je to najslabša sezona v zadnjih 15 letih."

Na novinarski konferenci je bil skop glede načrtov za naprej. "Ne razmišljam tako daleč. Razmišljam, kaj bom počel jutri in naslednji teden. Vrnil se bom v Beograd, k družini, tako da bom videl, kako naprej. Življenje gre naprej, skušal se bom resetirati."