Novak Đoković bo naskakoval deseto zmago na OP-ju Avstralije. Foto: EPA
Novak Đoković bo naskakoval deseto zmago na OP-ju Avstralije. Foto: EPA

Izrazil je upanje, da ga bodo navijači toplo sprejeli. "Po tem, kar se je zgodilo na začetku tega leta, si želim, da bi lahko prišel v Avstralijo in doživel dober sprejem ter tudi s pomočjo navijačev igral dober tenis," je med postankom v Dubaju dejal trenutno peti igralec sveta.

Đoković se je na začetku leta zapletel v sodni spor z avstralskimi oblastmi, ker je želel v državo vstopiti brez prejetega cepiva proti covidu. Avstralska vlada ga je na koncu izgnala in mu prepovedala vstop za tri leta. A prepoved so pozneje umaknili, prav tako pogoj precepljenosti, tako da bo zmagovalec 21 turnirjev za grand slam tokrat lahko potoval v Avstralijo.

"Vesel sem, da bom lahko igral tam. V svoji karieri sem dobro nastopal v Avstraliji," je dejal devetkratni zmagovalec OP-ja Avstralije. Z novo zmago v Melbournu bi se izenačil s Špancem Rafaelom Nadalom na prvem mestu vseh časov z 22 zmagami na turnirjih velike četverice. Nadal, ki je zmagal ob Đokovićevi odsotnosti januarja, bo tudi tokrat njegov tekmec.

Đoković je medtem napovedal, da si želi ostati aktiven v tenisu čim dlje. V preteklosti je dejal, da bi rad igral tudi po dopolnjenem 40. letu. "V glavi nimam določene številke ... Nadaljeval bom, dokler lahko igram na tej ravni in dokler čutim željo," je dejal v Dubaju.