Jack Draper se je prešerno razveselil zmage. Foto: Reuters
Jack Draper se je prešerno razveselil zmage. Foto: Reuters

Dvoboj je trajal uro in 35 minut. Potem ko je bil v prvem nizu za Britanca dovolj en brejk, je imel v drugem prednost dveh, a jo zapravil. Nato pa je v 11. igri vnovič odvzel servis Rusu, pozneje ubranil dve priložnosti za vrnitev Rusa in se podpisal pod največjo lovoriko v karieri.

Za Jacka Draperja, letošnjega polfinalista OP-ja ZDA v New Yorku, je bil to drugi naslov v karieri. Pred tem je bil najboljši še pred štirimi meseci v Stuttgartu na travi. Še dvakrat je igral v finalu in izgubil v Sofiji (2023) in avstralskem mestu Adelajda (2024).

Dženg Šinven. Foto: EPA
Dženg Šinven. Foto: EPA

Draper bo na ponedeljkovi lestvici ATP napredoval do 15. mesta, kar bo uvrstitev kariere, medtem ko bo Hačanov s 24. napredoval na 21. mesto. Rus je pred tednom dni slavil v Almatyju (Kazahstan) in formo prenesel tudi v avstrijsko prestolnico. V jubilejnem desetem finalu v karieri na najvišji ravni pa je bil mlajši Britanec malenkost boljši. Hačanov tako ostaja pri sedmih naslovih.

Finale zaznamovale prekinitve, a Dženg to ni zmedlo
Olimpijska prvakinja Dženg Šinven pa je osvojila turnir v Tokiu, kjer je v finalu s 7:6 (5) in 6:3 premagala Američanko Sofio Kenin, sicer 155. igralko na svetovni lestvici. Sedma igralka sveta Dženg je kljub dvema prekinitvama zaradi dežja ohranila mirno kri in tesen uvodni niz odločila v svojo korist, nato pa v drugem hitro izkoristila prednost in ga dobila brez težav.

Tenis, finali turnirjev

Dunaj (M)
(2.626.045 evrov, trda podlaga)
DRAPER (VB/7) − HAČANOV (RUS)
6:4, 7:5

Basel (M)
(2.414.215 evrov, trda podlaga)
MPETSHI PERRICARD (FRA) − SHELTON (ZDA/6)
6:4, 7:6

Tokio (Ž)
(922.573 evrov, trda podlaga)
DŽENG (KIT/1) − KENIN (ZDA)
7:6, 6:3

Gunagžu (Ž)
(267.082 evrov, trda podlaga)
DANILOVIĆ (SRB) − DOLEHIDE (ZDA)
6:3, 6:1