Jannik Sinner v New Yorku še ni igral v polfinalu. Predlani ga je v epskem četrtfinalu ugnal Carlos Alcaraz, lani pa v osmini finala po petih nizih Alexander Zverev. Foto: EPA
Jannik Sinner v New Yorku še ni igral v polfinalu. Predlani ga je v epskem četrtfinalu ugnal Carlos Alcaraz, lani pa v osmini finala po petih nizih Alexander Zverev. Foto: EPA

Avstralec, ki je na lestvici ATP na 87. mestu, je bil nemočen na stadionu Arthurja Asha. Sinner je serviral 15 asov, zadel 46 "winnerjev". Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 92:57.

V uvodnem nizu je prvi nosilec začel udarno in ekspresno povedel s 5:0. O'Connell je osvojil le štiri točke na servis Italijana. V drugem nizu je Sinnerju edini brejk uspel v tretji igri. V tretjem nizu je Avstralec že v prvi igri oddal začetni udarec, v nadaljevanju pa je bil nemočen. V celotnem obračunu, ki je trajal uro in 53 minuti, si ni priigral niti ene priložnosti za brejk.

"Prejšnji dvoboji ne pomenijo nič. V našem športu je vedno vse mogoče, videli smo to tudi v prejšnjih dneh. Igral sem dobro, zbrano, dobro sem serviral. Užival sem v tenisu, to je najpomembneje. A sprostiti se ne smeš. Grem iz z dneva v dan, bomo videli, kam lahko pridem," je bil zadovoljen 23-letnik, ki je na prvi servis dobil 82 odstotkov točk.

Jack Draper je izkoristil ugoden žreb, potem ko je izpadel Carlos Alcaraz. Foto: EPA
Jack Draper je izkoristil ugoden žreb, potem ko je izpadel Carlos Alcaraz. Foto: EPA

Van de Zandschulp ni zmogel še enega presenečenja
Botic van de Zandschulp, ki je v četrtek poskrbel za največjo senzacijo letošnjega zadnjega grand slama sezone, ko je izločil Carlosa Alcaraza v treh nizih, je bil tokrat nemočen. 25. nosilec Jack Draper je izločil Nizozemca s 6:3, 6:4 in 6:2. Dvoboj na Grandstandu je trajal dve uri in 14 minut.

"Potem ko izločiš velikega favorita, v naslednjem dvoboju ni lahko igrati. To vem iz lastnih izkušenj. Imel je tudi manj časa za regeneracijo, zato danes ni bil pravi. Nisem igral najboljšega tenisa, imel sem nihanja gor in dol, toda pomembno je, da sem napredoval," je dejal 22-letni Britanec Draper, ki se bo v osmini finala meril s Čehom Tomašom Machačem.


NEW YORK, 3. krog, zgornji del tabele
(25.440.000 am. dolarjev, trda podlaga)

SINNER (ITA/1) - O'CONNELL (AVS)
6:1, 6:4, 6:2
PAUL (ZDA/14) - DIALLO (KAN)
BORGES (POR) - MENŠIK (ČEŠ)
MEDVEDJEV (RUS/5) - COBOLLI (ITA/31)
DRAPER (VB/25) - VAN DE ZANDSCHULP (NIZ)
6:3, 6:4, 6:2
MACHAČ (ČEŠ) - GOFFIN (BEL)
6:3, 6:1, 6:2
DE MINAUR (AVS/10) - EVANS (VB)
ARNALDI (ITA/30) - THOMPSON (AVS)


SWIATEK (POL/1) - PAVLJUČENKOVA (RUS/25)
SAMSONOVA (RUS/16) - KRUEGER (ZDA)
6:1, 6:1
ŠNAJDER (RUS/18) - ERRANI (ITA)
6:2, 6:2
PEGULA (ZDA/6) - BOUZAS MANEIRO (ŠPA)
6:3, 6:3
WOZNIACKI (DAN) - PONCHET (FRA)
6:3, 6:2
KALINSKA (RUS/15) - HADDAD MAIA (BRA/22)
MUCHOVA (ČEŠ) - POTAPOVA (RUS)
6:4, 6:2
PAOLINI (ITA/5) - PUTINCEVA (KAZ/30)
6:3, 6:4