Serena Williams bi lahko v soboto pri rekordnih 24 zmagah na turnirjih za grand slam ujela Avstralko Margaret Court. Foto: Reuters
Serena Williams bi lahko v soboto pri rekordnih 24 zmagah na turnirjih za grand slam ujela Avstralko Margaret Court. Foto: Reuters

Prva polfinalistka letošnjega Wimbledona je postala Halepova, ki je s 7:6 (4) in 6:1 premagala nepostavljeno Džang Šuaj. Romunka, ki je v prvem nizu zaostajala 1:4, se je drugič uvrstila v polfinale Wimbledona in sedmič med zadnje štiri na turnirjih za grand slam. Leta 2014 je v polfinalu izgubila proti Eugenie Bouchard.

"Pred dvobojem sem bila malce živčna. Vedela sem, da bo močno udarjala žogico. Žogica se zato ne odbije visoko in je težko vračati udarce. Morala sem biti 100-odstotna na vsaki žogici, potem sem lahko prekinila njen ritem. To se je zgodilo v drugem nizu," je povedala Halepova. V šesti igri prvega niza, ki je trajala več kot 10 minut, je ubranila štiri brejk priložnosti tekmice za vodstvo s 5:1.

Džangova je v četrtfinalu največjih turnirjev do zdaj igrala le enkrat, v Melbournu pred tremi leti. Trenutno na lestvici WTA zaseda 50. mesto.

Sorodna novica Serena Williams polgola in neretuširana na naslovnici

19 asov Serene v več kot dveh urah boja
Nekoliko več dela je imela Williamsova, ki je rojakinji Alison Riske na osrednjem igrišču oddala niz. Na koncu je zmagala s 6:4, 4:6 in 6:3. Riskejeva, 55. na lestvici WTA, je v ponedeljek šokirala prvo igralko sveta Ashleigh Barty in se prvič uvrstila v četrtfinale na turnirjih za grand slam.

"Morala sem se boriti. Ničesar mi ni prepustila, morala sem stopiti na plin," je dejala Serena, sedemkratna zmagovalka Wimbledona. Njena tekmica je v prvem nizu z brejkom v tretji igri povedla s 3:1, nato pa je Williamsova osvojila pet od naslednjih šestih iger in dobila prvi niz.

Drugi niz je Riskejeva v svoj prid odločila z odvzemom servisa v deveti igri. To ji je uspelo tudi v prvi igri tretjega niza, a je Serena hitro odgovorila in vodila s 3:1, po dvojni napaki tekmice pa je povedla s 5:3. V naslednji igri je po več kot dveh urah boja z 19. asom potrdila zmago.

Williamsova je pozno popoldne nastopila še v 2. krogu mešanih dvojic. Z Andyjem Murrayjem sta bila s 7:5 in 6:3 boljša od ameriško-francoskega para Raquel Atawo/Fabrice Martin.

Serena Williams 12. v polfinale Wimbledona
Elina Svitolina je bila v petem poskusu prvič uspešna v četrtfinalih turnirjev za grand slam. Foto: Reuters
Elina Svitolina je bila v petem poskusu prvič uspešna v četrtfinalih turnirjev za grand slam. Foto: Reuters

Prvi polfinale za ukrajinski ženski tenis
Elina Svitolina
je s 7:5 in 6:4 premagala še eno nepostavljeno igralko Karolino Muchovo, ki je v osmini finala izločila tretjo nosilko Karolino Pliškovo. S tem je postala prva Ukrajinka v polfinalih turnirjev za grand slam. Svitolina je do zdaj štirikrat obstala v četrtfinalu, petič ji je le uspelo. Brez težav tudi tokrat ni šlo, saj je v prvem nizu zaostajala z 1:4, v drugem pa je pri vodstvu s 5:2 izgubila igro na svoj servis.

Končani upi britanskih navijačev
Gledalci na osrednjem igrišču niso bili zadovoljni z razpletom zadnjega četrtfinalnega obračuna. Njihova domača ljubljenka Johanna Konta je s 6:7 (5) in 1:6 klonila pred še eno Čehinjo, 33-letno Barboro Strycovo. Tudi Konta je v prvem nizu že vodila s 4:1, a prednosti ni znala ohraniti. Skupaj je naredila kar 34 nevsiljenih napak. Strycova se prav tako veseli prvega polfinala na največjih turnirjih.

Polfinalna para sta Williams - Strycova in Halep - Svitolina.

Z izpadom Johanne Konta se je niz Britank brez končnega slavja v Wimbledonu podaljšal na 42 let. Leta 1977 je bila zmagovalka Virginia Wade. Foto: Reuters
Z izpadom Johanne Konta se je niz Britank brez končnega slavja v Wimbledonu podaljšal na 42 let. Leta 1977 je bila zmagovalka Virginia Wade. Foto: Reuters

Ženske, četrtfinale, tabela

S. WILLIAMS (ZDA/11) – RISKE (ZDA)
6:4, 4:6, 6:3

STRYCOVA (ČEŠ) - KONTA (VB/19)
7:6 (5), 6:1

SVITOLINA (UKR/8) – MUCHOVA (ČEŠ)
7:5, 6:4

HALEP (ROM/7) – DŽANG (KIT)
7:6 (4), 6:1


Moški, četrtfinale, tabela, sreda

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - GOFFIN (BEL/21)
ob 14.00, osrednje igrišče

BAUTISTA AGUT (ŠPA/23) - PELLA (ARG/26)
ob 14.00, igrišče št. 1

NADAL (ŠPA/3) - QUERREY (ZDA)
drugi dvoboj, igrišče št. 1

FEDERER (ŠVI/2) - NIŠIKORI (JAP/8)
drugi dvoboj, osrednje igrišče

Konta: Proti Strycovi je na travi zelo težko igrati