Sofia Kenin je v skrajšani sezoni osvojila svoj prvi turnir za grand slam v karieri in se povzpela na četrto mesto. Foto: Reuters
Sofia Kenin je v skrajšani sezoni osvojila svoj prvi turnir za grand slam v karieri in se povzpela na četrto mesto. Foto: Reuters

V glasovanju za najboljšo igralko leta je največ glasov dobila Američanka Sofia Kenin. 22-letnica je osvojila OP Avstralije in igrala v finalu OP-ja Francije. Na OP-ju ZDA se je uvrstila v osmino finala. Med 16 se je na vseh treh turnirjih za grand slam leta 2020 uspelo uvrstiti le še Čehinji Petri Kvitovi. Keninova je leto končala na 4. mestu lestvice WTA. V kategoriji dvojic sta se prestižne lovorike veselili Francozinja Kristina Mladenovic in Madžarka Timea Babos.

Nagrada za igralko, ki je v prejšnji sezoni najbolj napredovala, je šla v roke Poljakinji Igi Swiatek. 19-letnica je navdušila predvsem s predstavami na Roland Garrosu, ki ga je osvojila brez izgubljenega niza.

Najboljša novinka leta je Argentinka Nadia Podoroska, ki je sezono začela kot 255. igralka sveta, zdaj pa je na 48. mestu. 23-letnica pred Parizom ni slavila na dvoboju na turnirju za grand slam, a se je tam prebila v polfinale.

Povratnica leta je Belorusinja Viktoria Azarenka. Dobila je prvi turnir po štirih letih in v New Yorku igrala v finalu.

Za najbolj športno igralko je bila razglašena Čehinja Marie Bouzkova. Prejšnjih sedem let je v tej kategoriji vselej največ glasov dobila njena rojakinja Petra Kvitova.