Patrick Mouratoglou pripravlja turnir na jugu Francije. Foto: Reuters
Patrick Mouratoglou pripravlja turnir na jugu Francije. Foto: Reuters

Organizatorji so še dodali, da bodo dvoboji potekali pred praznimi tribunami, omogočili pa bodo televizijske prenose. Gledalci bodo lahko poslušali tudi pogovore med igralci in trenerji.

Zagotovili bodo tudi varno okolje za zdravje igralcev, trenerjev in omejenega števila drugega osebja.

Turnir se bo začel 16. in 17. maja z desetimi dvoboji, nato pa bo ob koncih tedna potekal še štiri tedne. Skupaj bodo tako odigrali petdeset obračunov.

Na prvem se bosta pomerila Avstralec Alexei Popyrin in trenutno desetouvrščeni na lestvici ATP, Belgijec David Goffin. Celoten seznam igralcev bo objavljen kmalu. Nagradni sklad bo več milijonov ameriških dolarjev.

"Ta turnir ponuja nov in inovativen pristop, s katerim želimo navdušiti predvsem mlajše občinstvo. Imeli bomo tudi drugačen način razdelitve denarja med igralci," je v izjavi, ki jo je objavil na svojem profilu na Instagramu, zapisal Mouratoglou.

Teniška sezona pod okriljem ATP-ja in WTA-ja je do nadaljnjega prekinjena, odpovedan je bil tudi največji turnir v Wimbledonu.

Ustanovitev finančnega sklada za pomoč nižjeuvrščenim igralcem?

Številka ena moškega tenisa Novak Đoković je dejal, da se je pred dnevi pogovarjal z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom glede ustanovitve finančnega sklada, ki bi pomagal teniškim igralcem, ki so na lestvici ATP uvrščeni nižje od 250. mesta. Ti so odvisni izključno od zaslužka na turnirjih, kar pomeni, da so v času pandemije novega koronavirusa brez dohodkov.

Đoković, ki je prvi mož sveta igralcev pri ATP-ju, upa, da jim bodo lahko razdelili med 3 in 4,5 milijona ameriških dolarjev. "Vesel sem, da je teniški svet stopil skupaj. Tem fantom moramo pokazati, da nismo pozabili na njih," je poudaril Srb.