Jil Teichman. Foto: www.alesfevzer.com
Jil Teichman. Foto: www.alesfevzer.com

Za 27-letno Švicarko je to prvi naslov na turnirjih najnižjega ranga Združenja poklicnih igralk in tretji WTA. Za zmago je prejela dobrih 13.000 evrov in 125 točk, s katerimi bo na novi lestvici WTA uvrščena med 150 najboljših igralk na svetu.

V finalu je premagala drugo nosilko turnirja v Tivoliju in se ji tako oddolžila za poraz prejšnji teden v polfinalu podobnega turnirju v Švici. Za Švicarko, ki je 2022 z reprezentanco osvojila naslov v pokalu Billie Jean King, je to prvi naslov WTA po 2019. Tedaj je bila najboljša na turnirjih serije WTA 250 v Palermu ter Pragi in se zavihtela do 21. mesta na svetu.

Jil Teichmann najboljša v Ljubljani

"Za menoj je težko obdobje, zato sem presrečna, da sem končno prišla do naslova. Pot ni bila lahka, saj sem ta teden igrala veliko težkih dvobojev. Vedno sem vztrajala do konca in bila za to nagrajena," je povedala zmagovalka in nadaljevala: "Verjamem, da sem na pravi poti in upam, da je bil ta turnir prelomnica v moji karieri. Zmaga mi bo dala zagon, motivacijo in samozavest, da se vrnem na pozicije, ki sem jih nekoč že zasedala."

33-letna Parrizas Diaz je do finala prišla brez izgubljenega niza, zdaj pa ostaja pri treh naslovih WTA. Vse tri je osvojila na turnirjih 125; enega letos v Canberri, dva pa 2021 v Bastadu in Columbusu. Po porazu je bila razumljivo razočarana: "Hvala vsem, ki ste pomagali pri izvedbi turnirja. Bilo je zahtevno, saj je vreme vseskozi krojilo spored. Jil je zasluženo zmagala, jaz pa odhajam domov precej razočarana in žalostna."

Jil Teichmann uspešnega tedna v Ljubljani ni kronala še z zmago v konkurenci dvojic. Z Makedonko Lino Gjorčesko sta v finalu izgubili proti Španki Leyri Romero Gormaz in Italijanki Nurii Brancaccio s 7:5, 5:7 in 7:10.


LJUBLJANA, finale
(100.000 evrov, pesek)
TEICHMANN (ŠVI) – PARRIZAS DIAZ (ŠPA/2)
7:6,6:4