Kaja Juvan je trenutno 94. igralka na lestvici WTA. Foto: www.alesfevzer.com
Kaja Juvan je trenutno 94. igralka na lestvici WTA. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem nizu je Krunić 20-letni slovenski teniški igralki odvzela servis v sedmi igri, s čimer si je utrla pot k vodstvu z 1:0. V drugem nizu je Srbkinja na servis tekmice povedla z 2:1, a je uspelo Ljubljančanki poravnati na 3:3. Sledil je nov preobrat in v deveti igri je Krunić še tretjič odvzela servis za zmago po uri in desetih minutah igre. Dvoboj je trajal uro in deset minut.

Poraz je bil še toliko bolj presenetljiv, ker je slovenska igralka v prvem krogu izločila četrto nosilko, Belgijko Greet Minnen, z 2:6, 7:6 (5), 6:4. Juvan bo nastope nadaljevala med dvojicami. Z Rusinjo Natelo Dzalamidze se je brez boja prebila v četrtfinale, potem ko sta nastop odpovedali Rusinji Anastasija Gasanova in Natalija Vihljanceva. Za polfinale pa bosta igrali proti Rusinji Ani Blinkovi in Kazahstanki Ani Danilino.

Zidanšek neuspešna tudi med dvojicami

Tamara Zidanšek je končala nastope na turnirju serije WTA v Chicagu z denarnim skladom 565.530 ameriških dolarjev. V 2. krogu je bila od 33. igralke na lestvici WTA s 6:2, 7:5 boljša Čehinja Tereza Martincova.

Dvoboj je trajal eno uro in 15 minut, predvsem v drugem nizu pa je imela Zidanškova dvakrat priložnost, da bi dvoboj popeljala v odločilni tretji niz. Toda po vodstvu dveh odvzemov servisa s 5:2 je Martincova (53. na lestvici WTA) nanizala pet zaporednih iger in končala upe letošnje polfinalistke OP Francije za preboj v osmino finala.

Tamara Zidanšek je izpadla tudi v konkurenci dvojic. Skupaj z Belorusinjo Aljaksandro Sasnovič je izzvala rojakinjo Andrejo Klepač in Hrvatico Darijo Jurak, ki sta šesti nosilki. Po uri in 21 minutah je bilo 3:6, 6:4 in 10:7 za slovensko-hrvaško navezo.

Nursultan, osmina finala:
KRUNIĆ (SRB) - JUVAN (SLO)
6:4, 6:3

Chicago, 2. krog:
MARTINCOVA (ČEŠ) - ZIDANŠEK (SLO/13)
6:2, 7:5