Kaja Juvan ne želi hiteti, želi biti popolnoma pripravljena na vrnitev. Foto: www.alesfevzer.com
Kaja Juvan ne želi hiteti, želi biti popolnoma pripravljena na vrnitev. Foto: www.alesfevzer.com

23-letna Ljubljančanka je v Sevilli Slovenijo še popeljala do polfinala Pokala Billie Jean King, konec januarja pa ni več zdržala napornega ritma, ki ga narekuje tenis elitne svetovne stoterice. Po več kot desetih letih se je tako odločila za premor in ga izkoristila za potovanja, morje in svoje najbližje.

"Pride čas v življenju, ko se moraš malo umakniti od tega, kot pride pri vsaki osebi, da potrebuje malo odmora v njihovem življenju. Na začetku sem bila malce zmedena, je bil drug življenjski slog, ampak pride vsak športnik do tega, če ne prej, ko konča kariero," je v pogovoru za TV Slovenija.

O koncu kariere še ne razmišlja, zato teniški lopar večkrat prime v roke. "Pogrešam navijače in tekme in ta adrenalin, ki ga čutiš. Predvsem sem rada igrala pred domačim občinstvom in lepo, da slovenski tenis raste in da je ljudem tenis na splošno všeč."

Seveda se sprašujemo, kdaj bo znova uživala na igrišču in se vrnila v teniško karavano. "Točne časovnice še ne vem, v naslednjih mesecih še ne, vsaj v naslednjem mesecu še ne. Preden se bom dokončno vrnila, bom imela v glavi neki datum vsaj mesec prej, ker so prijave na turnirje."

Vzela je zaščiteni ranking
Vseh kart nam torej še ni razkrila, je pa jasno, da je v tej druščini novembra v Pokalu Billie Jean King, ko bo Slovenija igrala proti Nizozemski, ne bomo videli.

Če si študent vzame leto premora, se mu to ne bo bistveno poznalo, v teniškem smislu pa je leto premora veliko. "Gotovo. A če se pogovarjaš s komer koli, kjer je govor o mentalnem zdravju ali žalovanju, se nikoli ne govori o mesecih, vedno o letih. Ne želim, da bo to v letih, zato sem vzela tudi zaščiteni ranking, ki ga želim imeti le enkrat v karieri. Rada bi bila prepričana, da sem znova pripravljena nekaj let na polno tekmovati. Želim si motivirano, svežo glavo, ne želim hiteti."

Datum vrnitve Kaje Juvan še ni znan