V glavnem žrebu turnirja v Portorožu bo priložnost dobila tudi obetavna Kaja Juvan. Foto: Reuters
V glavnem žrebu turnirja v Portorožu bo priložnost dobila tudi obetavna Kaja Juvan. Foto: Reuters

Po enajstih letih se na Obalo vrača vrhunski ženski tenis, na turnirju pa bi lahko pomembno vlogo igrale tudi Slovenke, ki se zelo veselijo nastopa. "V Portorož sem prišla vsako leto, ko je bil tam na sporedu moški turnir. Navdušena sem bila nad vzdušjem in okolico, zato komaj čakam začetek turnirja," pravi Kaja Juvan, ki se je ta teden na Odprtem prvenstvu ZDA prebila do drugega kroga.

Portoroški turnir težko čaka tudi Tamara Zidanšek: “Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje igrala v Sloveniji. Verjetno na kakšnem mladinskem turnirju."

Za turnir, ki bo potekal med 13. in 19. septembrom (kvalifikacije se začnejo 12. septembra), so organizatorji podelili tudi štiri vabila za kvalifikacije. Prejele so jih Živa Falkner (550. na lestvici WTA), Nika Radišič (579.), Pia Lovrič (632.) in Tina Cvetkovič (669.).

Živa Falkner in Pia Lovrič sta ob tem prejeli tudi vabilo za nastop na glavnem turnirju v igri dvojic. Dalila Jakupović je vabilo zavrnila.

"Prvič bom nastopila na tako velikem turnirju s tako dobrimi igralkami. Veselim se, da bom lahko igrala doma. To vabilo mi res veliko pomeni, saj si nekaj takega želi vsaka igralka. S tem dobiš priložnost za dokazovanje. Je pa to tudi neke vrste nagrada za ves vložen trud in opravljeno delo od majhnih nog naprej. Vsekakor je to velika motivacija za prihodnost," je dejala ena od prejemnic vabila Živa Falkner.