Turnir se bo začel 17. januarja 2022. Foto: Reuters
Turnir se bo začel 17. januarja 2022. Foto: Reuters

Kot so sporočili organizatorji, so Škotu, nekdanjemu večkratnemu finalistu Melbourna, podelili posebno povabilo za sodelovanje v glavnem žrebu. Murray je kar petkrat v karieri obstal na zadnji stopnički Odprtega prvenstva Avstralije; nazadnje leta 2016, ko ga je po štirih nizih v finalu premagal rekorder po številu zmag tega turnirja, Novak Đoković.

Murray se zadnja leta ubada s poškodbo kolka, zaradi katere je bil že nekajkrat na robu upokojitve, ko je na lestvici ATP padel na 134. mesto. A za zdaj nekdanji prvi igralec sveta še ni obupal. Nazadnje je zaigral na ekshibicijski tekmi v Abu Dabiju pretekli teden, kjer je premagal Rafaela Nadala, nato pa v finalu izgubil proti Andreju Rubljovu.

Sicer bi moral zaigrati že na predlanski izvedbi avstralskega odprtega prvenstva (2020), a ga je tik pred zdajci zaustavil pozitiven izvid testa na okužbo s koronavirusom. "Zelo sem vesel in vznemirjen, da bom znova lahko zaigral na Odprtem prvenstvu Avstralije. Hvala Craigu Tileyju in njegovi ekipi za to izjemno priložnost," je dejal Murray za spletno stran turnirja.