Andy Murray še ni obupal. Njegov priljubljeni Wimbledon bo letos odpadel prvič po letu 1945. Foto: Reuters
Andy Murray še ni obupal. Njegov priljubljeni Wimbledon bo letos odpadel prvič po letu 1945. Foto: Reuters

"Nastopa na turnirjih za grand slam v New Yorku in Parizu sta moja prednostna naloga," je odločno dejal 33-letni Škot. Zanj bi bil to prvi turnir za grand slam po lanskem Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Na lestvici ATP je padel na 129. mesto.

Novak Đoković in Rafael Nadal se še nista odločila o nastopu v Flushing Meadowsu, oba pa sta bila predvsem kritična zaradi številnih omejitev ter zdravstvenih in varnostnih ukrepov, ki jih bodo igralci deležni pred in med turnirjem v ZDA.

Škota, ki je dobil preizkušnjo za grand slam v Wimbledonu leta 2013 in 2016 ter v New Yorku leta 2012, to ne moti, predvsem upa na varne zdravstvene razmere v času obeh velikih turnirjev v New Yorku in Parizu.

"V tem trenutku sem zelo samozavesten. V zadnjih treh ali štirih tednih sem veliko več vadil kot v preteklosti in ne čutim posebne bolečine v kolku," je še dodal Murray, ki je zadnjič igral novembra na Davisovem pokalu.

Ta teden bo igral na ekshibicijskem turnirju britanskih igralcev, ki ga organizira njegov brat Jamie, velik specialist za igro dvojic.

Turnir v New Yorku, ki bo potekal brez gledalcev, bo na sporedu med 31. avgustom in 13. septembrom, Roland Garros pa med 27. septembrom in 11. oktobrom.