Andy Murray je želel po operaciji kolka že končati kariero pred tremi leti, a si je premislil. Foto: EPA
Andy Murray je želel po operaciji kolka že končati kariero pred tremi leti, a si je premislil. Foto: EPA

V prvem polfinalu je Berettini premagal Nemca Oscarja Otteja s 7:6 (7) in 7:6 (5). Murray pa je nato odpravil Nicka Kyrgiosa s 7:6 (5) in 6:2.

Avstralec je tudi tokrat hitro izgubil živce in ob koncu prvega niza zlomil lopar. Na uvodu v drugi niz se je nato skregal še z občinstvom na tribunah in po sodniški kazni brez boja zaostajal z 0:2 v igrah. Kyrgios se je nato začel pritoževati, jezikati in se zapletati v monologe, zaradi česar je bilo celo ogroženo nadaljevanje dvoboja. Avstralec je zadnje igre odigral brez besed, po koncu pa si je prislužil žvižge občinstva.

Murray v Stuttgartu doživlja drugo teniško pomlad

Za Italijana je nastop v Stuttgartu prvi po marčevski poškodbi in operaciji zapestja. Prvič po letu 2019, ko je zmagal, se bo v Stuttgartu znova pomeril za končno zmago, skupaj pa za šesto v seriji ATP.

V četrtfinalu izločil Cicipasa
Murray, ki je v petek s 7:6 in 6:3 izločil prvega nosilca Stefanosa Cicipasa, se je zmage nazadnje veselil leta 2019 v Antwerpnu, v karieri pa je že osvojil 46 turnirjev. Zanj je to jubilejni 70. finale na turneji ATP.

Kyrgios mu je v drugem nizu precej olajšal delo
"Res že dolgo časa nisem igral finala na travnati podlagi. Veliko vzponov in padcev sem doživel v zadnjih šestih letih. Veliko dela sem vložil za vrnitev med najboljše in zdaj bom znova igral v finalu. Nick ima potencial, da postane eden najboljših igralcev sveta. V drugem nizu je izgubil živce in mi precej olajšal delo. Ta teden sem v pravi formi in želim dobiti tudi finale," je povedal Murray, ki bo naslednji teden igral v Queen's Clubu, nato pa se bo 27. junija začel Wimbledon, kjer je bil najboljši v letih 2013 in 2016.