Rafael Nadal ni v pravem tekmovalnem ritmu. V nedeljo čaka čaka težka naloga, saj je Taylor Fritz zelo neugoden tekmec. Foto: EPA
Rafael Nadal ni v pravem tekmovalnem ritmu. V nedeljo čaka čaka težka naloga, saj je Taylor Fritz zelo neugoden tekmec. Foto: EPA

V zeleni skupini se bosta v nedeljo ob 14.00 srečala Casper Ruud in Felix Auger-Aliassime. Nadal bo ob 21.00 igral proti Taylorju Fritzu. Američan je Španca ugnal marca v finalu turnirja v Indian Wellsu.

Nadal in Đoković motivirana pred začetkom zaključnega mastersa v Torinu

V rdeči skupini se bosta v ponedeljek najprej pomerila Rusa Daniil Medvedjev in Andrej Rubljov, zvečer bo na sporedu poslastica med Novakom Đokovićem in Stefanosom Cicipasom. Srb je premagal Grka v polfinalu mastersa v Parizu prejšnji teden, ko je naslov nato osvojil Holger Rune.

Nadal, ki je letos osvojil Odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu in Roland Garros, bo šestič končal leto na prvem mestu lestvice ATP, če bo osvojil turnir v Torinu. Če Stefanos Cicipas ne bo zmagal, Nadalu zadostujejo že preboj v finale in vse tri zmage v skupinskem delu.

Nadal si ni mislil, da bo pri 36 letih še med elitno osmerico
"Prvič bom igral v Torinu, potem ko je bil zaključni turnir dolga leta v Londonu. Italijanski navijači so zelo strastni. Vedno je lepo igrati na turnirjih v Italiji. Nisem veliko igral v zadnjih dveh mesecih. Manjka mi precej treningov, nisem v tekmovalnem ritmu, a vseeno se veselim izziva. Vedno želim osvojiti turnir, v preteklosti nisem bil dovolj dober na teh zaključnih mastersih. Nisem si mislil, da bom pri 36 letih še vedno lahko nastopal med najboljšo osmerico na svetu," je povedal Nadal.

Novak Đoković ima veliko navijačev tudi v Torinu. Foto: EPA
Novak Đoković ima veliko navijačev tudi v Torinu. Foto: EPA

Đoković lahko s šesto zmago izenači rekord Federerja
Đoković je v odlični formi v zadnjih mesecih. Osvojil je turnirja v Tel Avivu in Astani, v dvorani Bercy pa je izgubil napet finalni račun proti Runeju. "Zmaga v Torinu bi pomenila popoln konec sezone. To bi bila češnja na torti. Format zaključnega turnirja mi je všeč, večkrat sem se že zelo dobro znašel. Nisem več mlad. Kar nekaj časa je že minilo od mojega prvega nastopa na zaključnem mastersu. Mislim, da sem v zadnjih petih mesecih igral odlično. Osvojil sem Wimbledon in tudi večino drugih turnirjev, kjer sem igral pred prihodom v Torino," je optimističen Đoković.

35-letni Srb je zaključni masters osvojil petkrat (2008, 2012–15), leta 2016 ga je v finalu premagal Andy Murray, pred štirimi leti pa Alexander Zverev. S šesto zmago bi izenačil rekord Rogerja Federerja, ki je bil najboljši v letih 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 in 2011.

Đoković in Nadal pripravljena na sklepni turnir sezone v Torinu

TORINO
(14.750.000 evrov, trda podlaga)

Zelena skupina, nedelja ob 14.00:
RUUD (NOR/3) - AUGER ALIASSIME (KAN/5)
Ob 21.00:
NADAL (ŠPA/1) - FRITZ (ZDA/8)


Rdeča skupina, ponedeljek ob 14.00:
MEDVEDJEV (RUS/4) - RUBLJOV (RUS/6)
Ob 21.00:
CICIPAS (GRČ/2) - ĐOKOVIĆ (SRB/7)