Rafael Nadal bo manjkal na začetku njemu najljubše sezone na pesku. Foto: EPA
Rafael Nadal bo manjkal na začetku njemu najljubše sezone na pesku. Foto: EPA

Rekorder po številu osvojenih turnirjev za grand slam se je poškodoval med polfinalnim obračunom konec tedna v Indian Wellsu, a je vseeno nadaljeval turnir. V finalu se je pritoževal nad bolečinami v prsih, toda dvoboj je oddelal do konca. S 6:3, 7:6 ga je ugnal Taylor Fritz.

Nadal je takoj po prihodu v Španijo odšel na podroben zdravniški pregled, ki je odkril manjši zlom na tretjem levem rebru.

"To ni dobra novica, tega res nisem pričakoval. Razočaran sem in žalosten, saj je za mano res odličen začetek sezone, pred menoj pa zelo pomemben del leta. Poskušal bom ohraniti potrpežljivost in trdo bom delal za to, da se čim hitreje vrnem na igrišče," je v izjavi za javnost zapisal Nadal.

Glede na zdravniške napovedi bi se Španec lahko vrnil na igrišča v začetku maja, ko sta na sporedu turnirja serije masters v Madridu in Rimu.

Vrhunec sezone na peščeni podlagi bo Odprto prvenstvo Francije v Parizu. Španec je na tem turnirju, ki se bo začel 22. maja, že 13-krat zmagal. Lani ga je s prestola vrgel Novak Đoković.