Nuno Borges je prišel do uspeha kariere. Foto: EPA
Nuno Borges je prišel do uspeha kariere. Foto: EPA

22-kratni zmagovalec grand slamov je prvič po 2015 izgubil finale na pesku. Od tega poraza v Madridu proti Andyju Murrayju je Španec zaporedoma dobil sedemnajst finalov na pesku, skupno pa je od 71 dvobojev na njegovi najbolj priljubljeni podlagi izgubil le osem. Španski zvezdnik tako ostaja pri 93 naslovih ATP, v Bastadu je zmagal 2005, 27-letni Nuno Borges pa je slavil prvi naslov v karieri.

51. igralec s svetovne lestvice, ki je po študiju v ZDA med profesionalne igralce stopil šele 2019, uspeh kariere je dosegel na najlepši način. "Komaj verjamem, da sem v finalu premagal najboljšega igralca na pesku. To so bile moje sanje in danes so se mi uresničile. Vem, da je večina zmago privoščila Nadalu, tudi del mene si je to želel, vendar sem v odločilnih trenutkih pokazal res dober tenis," je po zmagi dejal Portugalec. 11 let starejši Nadal je priznal, da v finalu ni bil pravi, saj so ga v četrtfinalu in polfinale tekmeci dodobra namučili, ter napovedal, da se veseli nastopa v Rolandu Garrosu na olimpijskih igrah.

Berrettini najboljši v Gstaadu

Italijan Matteo Berrettini je zmagal v Gstaadu. Za deveti naslov karieri je v velikem finalu ugnal Francoza Quentina Halysa s 6:3 in 6:1. Večje presenečenje je šestopostavljeni Italijan napravil v sobotnem polfinalu, ko je bil boljši od prvega nosilca Grka Stefanosa Cicipasa s 7:6 in 7:5. Berrettini ima na Gstaad lepe spomine, saj je tukaj leta 2018 osvojil svoj prvi turnir ATP.


Bastad, ATP 250, finale:
BORGES (POR/7) – NADAL (ŠPA)
6:3, 6:

Gstaad, ATP 250, finale
BERRETTINI (ITA/6)HALYS (FRA)
6:3, 6:1