Rafael Nadal je že 14-krat v karieri dobil obračun, ko je imel tekmec zaključno žogo. Foto: EPA
Rafael Nadal je že 14-krat v karieri dobil obračun, ko je imel tekmec zaključno žogo. Foto: EPA

Kralj peska, ki se je vrnil po daljšem odmoru zaradi poškodbe rebra, je izgubil servis v peti igri uvodnega niza, nato pa je nanizal štiri igre zapored in osvojil prvi niz.

Goffin je v drugem nizu brez dobljene točke izgubil tretjo igro in znašel se je v velikih težavah. Pri vodstvu s 5:3 in 40/30 je imel Nadal prvo zaključno žogo. Belgijec je prikazal najboljšo predstavo, uspel mu je brejk, nato pa je še v deseti igri na svoj servis rešil drugo zaključno žogo. Goffin je osvojil štiri zaporedne igre in izenačil na 1:1 v nizih.

David Goffin je bil zelo blizu odmevni zmagi, a mu ni uspelo zaključiti obračuna. Foto: EPA
David Goffin je bil zelo blizu odmevni zmagi, a mu ni uspelo zaključiti obračuna. Foto: EPA

V odločilnem nizu sta oba tekmeca zadržala igre na svoj servis. V podaljšani igri je Nadal na krilih glasnih navijačev na razprodanem stadionu Manola Santane povedel s 4:1. Goffin se je znova pobral, blestel je z osnovne črte, zadel nekaj izjemnih forhendov in povedel s 6:4. Pri vodstvu s 6:5 je imel drugo zaključno žogo na svoj servis, imel je že prednost v izmenjavi, a je poslal forhend v mrežo. Tudi pri vodstvu s 7:6 in 9:8 mu ni uspelo končati obračuna. Nadal se je rešil in unovčil četrto zaključno žogo, ko je Goffin forhend poslal v stranski avt.

V petek ga čaka mladi rojak Carlos Alcaraz, ki je s 6:4, 6:7 in 6:3 premagal Britanca Camerona Norrieja.

Nogometaši Reala so mu dali navdih
"V sredo je bil nepozaben večer. Nogometaši Reala so z nepopustljivostjo navdušili, dali so mi navdih za današnji obračun. Bilo je zelo naporno. Upal sem na zmago v dveh nizih, zato nisem najbolj zadovoljen. Moral bi zaključiti dvoboj v deveti igri drugega niza. Celoten obračun je bil na zelo visoki ravni. Dolg obračun bo še izboljšal mojo fizično pripravo. Rešil sem zaključne žoge in vsekakor bom še samozavestnejši v naslednjih krogih," je bil navdušen Nadal, ki je bil še popolnoma pod vtisom sredine povratne polfinalne tekme Lige prvakov na stadionu Santiago Bernabeu. Madridski Real je izločil Manchester City s 3:1 po podaljšku, Rafa pa je bil seveda na stadionu.

Murray zaradi bolezni predal dvoboj proti Đokoviću
Andy Murray je zaradi bolezni predal dvoboj osmine finala proti Novaku Đokoviću. Prvi igralec sveta je tako brez boja napredoval v četrtfinale, v katerem se bo pomeril s Hubertom Hurkaczem.

Andy Murray je po obetavnem začetku turnirja v Madridu zbolel in ostal brez zanimivega dvoboja z Novakom Đokovićem. Foto: AP
Andy Murray je po obetavnem začetku turnirja v Madridu zbolel in ostal brez zanimivega dvoboja z Novakom Đokovićem. Foto: AP

"Žal je Andy Murray bolan in ne more igrati," so sporočili organizatorji turnirja, ki niso navedli, kakšne težave naj bi imel Murray. To bi bilo 37. srečanje med Murrayjem in trenutnim prvim igralcem sveta Đokovićem, a prvo, odkar sta se pomerila v finalu Dohe januarja 2017. Đoković je trenutno v prednosti s 25:11.

Murrayja so zadnja leta pestile poškodbe, težave je imel predvsem s kolkom in zdaj je na 78. mestu na svetu. 34-letni Škot je prejel povabilo na madridski turnir in dosegel dve dragoceni zmagi, najprej je premagal avstrijskega asa Dominica Thiema, nato še 14. nosilca Kanadčana Denisa Shapovalova, ki je premagal Murrayja na poti do lanskega polfinala v Wimbledonu.

Nadal v trilerju v Madridu izločil Goffina

Ons Jabeur se bo borila za najprestižnejšo lovoriko v karieri
Ons Jabeur je v polfinalu s 6:2 in 6:3 premagala rusko kvalifikantko Jekaterino Aleksandrovo.

Tunizijka, trenutno 10. igralka na lestvici WTA, bo igrala za najprestižnejšo lovoriko v karieri, saj gre za turnir serije WTA 1000, ki po kakovosti zaostaja le za turnirji velike četverice za grand slam. Obenem bo v sedmem finalu igrala za drugo turnirsko zmago. Edino doslej je osvojila lani v Birminghamu.

Na turnirjih WTA 1000 je bila Jabeurjeva doslej najboljša lani v Indian Wellsu, kjer se je prebila do polfinala. V finalu bo ne glede na tekmico favoritinja glede na stanje na svetovni jakostni lestvici, obenem pa letos na pesku ni v slabi formi, saj se je v Charlestonu prebila do finala, v Stuttgartu pa do četrtfinala.

V sobotnem finalu jo čaka Jessica Pegula. Američanka je v večernem polfinalu izločila Švicarko Jil Teichmann s 6:3 in 6:4.


MADRID, osmina finala, tabela

(6.575.560 evrov, pesek)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - MURRAY (VB)
b.b.
HURKACZ (POL/12) - LAJOVIĆ (SRB)
7:5, 6:3
NADAL (ŠPA/3) - GOFFIN (BEL)
6:3, 5:7, 7:6 (9)
ALCARAZ (ŠPA/7) - NORRIE (VB/9)
6:4, 6:7 (3), 6:3
RUBLJOV (RUS/6) - EVANS (VB)
7:6 (7), 7:5
CICIPAS (GRČ/4) - DIMITROV (BLG)
6:3, 6:4
AUGER ALIASSIME (KAN/8) - SINNER (ITA/10)
6:1, 6:2
A. ZVEREV (NEM/2) - MUSETTI (ITA)
6:3, 1:0, b.b.


Polfinale (Ž):
PEGULA (ZDA/12) - TEICHMANN (ŠVI)
6:3, 6:4

JABEUR (TUN/8) - ALEKSANDROVA (RUS)
6:2, 6:3

Finale bo v soboto.