Nadal in Zverev imata vsak svoje težave z nogami, a Španec je vseeno uspel v Parizu osvojiti rekordni 22. turnir za grand slam, medtem ko je Nemec še čaka na prvo zmagoslavje na turnirjih velike četverice. Foto: EPA
Nadal in Zverev imata vsak svoje težave z nogami, a Španec je vseeno uspel v Parizu osvojiti rekordni 22. turnir za grand slam, medtem ko je Nemec še čaka na prvo zmagoslavje na turnirjih velike četverice. Foto: EPA

Turnir v Roland Garrosu, na katerem je osvojil 22. naslov za grand slam, je pri 36-letnemu Špancu pustil posledice, saj je obnovil poškodbo leve noge. Rafael Nadal, ki je v finalu na stadionu Philippe Chatrier po dveh urah in dvajsetih minutah premagal Norvežana Casperja Ruuda, se je po OP Francije odpravil v Španijo. Trenutno je doma na Majorki, kjer v domačem okolju celi vse posledice napornega turnirja.

V torek je že prestal prvo terapijo poškodovane leve noge, saj se prvak OP Francije želi pripraviti za Wimbledon, manj kot tri tedne pred začetkom turnirja v Londonu 27. junija. Kot je dejal, je bila njegova noga med zmago nad Ruudom v finalu Roland Garrosa povsem omrtvičena zaradi injekcij, ki jih je prejel.

Težave zaradi Müller-Weissovega sindroma

Nadal je po pariškem zmagoslavju odpotoval v Barcelono, da bi začel zdravljenje z "impulzno radiofrekvenčno stimulacijo," je v sredo povedal tiskovni predstavnik Španca. Cilj terapije je zmanjšati bolečine v živcih.

Zaradi radiofrekvenčne terapije bodo živci na območju Nadalove poškodbe "začasno otrpli". "Rafa je že doma in bo preživel tri ali štiri dni z izvajanjem normalne vzdrževalne telesne aktivnosti. Če bo zdravljenje pozitivno učinkovalo, se bo kasneje vrnil k treningom na igrišču," je dejal Nadalov predstavnik. "Ne izključujemo, da bi naslednji teden šel na novo terapijo."

Nadal že leta trpi za težavo v stopalu, imenovano Müller-Weissov sindrom. Gre za redko in degenerativno stanje, ki prizadene kosti v stopalih. "Tam bom, če bo moje telo to dopuščalo. Wimbledon je prioriteta, turnirji za grand slam so prioriteta," je v nedeljo odgovoril Nadal, ko so ga vprašali o Wimbledonu. "Igranje s protivnetnimi zdravili, da, pod lokalno anestezijo, ne," je svoje zdravstvene težave opisal Nadal.

Zverevu uspešno operirali gleženj

Nemški teniški igralec Alexander Zverev je uspešno prestal operacijo strganih vezi v desnem gležnju po zvinu, posledici padca v polfinalu Odprtega prvenstva Francije v Parizu proti poznejšemu zmagovalcu Rolanda Garrosa.

25-letna Alexandra Zvereva so morali z igrišča odpeljati na invalidskem vozičku. Po posvetovanju z zdravniki je zdaj prestal operativni poseg. Po operaciji je na Instagramu objavil fotografijo, kako leži na bolniški postelji. Zapisal je, da je kirurški poseg najboljša izbira, ki jo je imel na voljo, da bi se lahko čim prej vrnil na igrišča.

Želi se vrniti še močnejši
"Vsi imamo svojo pot v življenju. Ta je del mojega. Da bi se čim prej vrnil na turnirje, da bi se vse vezi pravilno zacelile in da bi si povrnil popolno stabilnost v gležnju, je bila operacija najboljša izbira. Moja rehabilitacija se je začela in naredil bom vse, da se vrnem močnejši kot kdaj koli prej," je zapisal na Instagramu.

Lani je v Tokiu postal olimpijski prvak, osvojil je 19 turnirskih naslovov, od tega je zmagal na petih turnirjih serije 1000, dvakrat je dobil finale sezone.

Čaka na prvi grand slam
Še vedno pa čaka na prvi naslov na turnirjih za grand slam. Na Rolandu Garrosu se je prejšnji teden uvrstil v svoj peti polfinale na turnirjih velike četverice. V finalu je igral v New Yorku 2020, ko je izgubil proti Avstrijcu Dominicu Thiemu.

Prihodnji ponedeljek bo na lestvici ATP najvišje v karieri do zdaj, saj bo napredoval na drugo mesto na svetu.