Osaka je že večkrat govorila o pomenu duševnega zdravja. Foto: Reuters
Osaka je že večkrat govorila o pomenu duševnega zdravja. Foto: Reuters

Štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam je nastope končala že v drugem krogu kvalifikacij, kjer jo je premagala Američanka Ashlyn Kreuger.

Sorodna novica Naomi Osaka se vrača na začetku leta v Brisbanu

Naomi Osaka je lani julija rodila hčerko Shai, na tekmovanja se je vrnila januarja, ko pa ji nikakor ni steklo, saj se nikoli ni prebila dlje od četrtfinala.

Zgreši žogice, ki jih prej ni
"Moja največja težava niso porazi, ampak to, da se ne počutim, da bi bila v svojem telesu. Počutim se res čudno, saj zgrešim žoge, ki jih prej nisem, udarjam jih manj močno, kot sem jih prej. Skušam si govoriti 'dobro mi gre, samo vztrajaj', a mentalno je res naporno," je na družbenih omrežjih zapisala Japonka.

"Letos sem odigrala le nekaj obračunov, ko sem se počutila kot včasih. Zavedam se, da je to le faza, nek prehod. Vse to me straši, ker tenis igram od tretjega leta, lopar je bil vedno podaljšek moje roke. To bi moralo biti tako preprosto, kot je dihanje, a žal ni," je še dodala 26-letnica.

Prejela povabilo za New York
Konec meseca naj bi igrala v New Yorku, kjer je dvakrat že zmagala. Organizatorji zadnjega grand slama v letu so namreč podelili posebna povabila za nastop med posamezniki, med drugim so jih prejeli Dominic Thiem, Stan Wawrinka, Bianca Andreescu in Osaka.