Novak Đoković še ne ve, ali bo lahko nastopil na sveti wimbledonski travi. Foto: Reuters
Novak Đoković še ne ve, ali bo lahko nastopil na sveti wimbledonski travi. Foto: Reuters

Đoković okreva po operaciji kolena, ki jo je prestal po poškodbi na Rolandu Garrosu. Srb si je v Parizu poškodoval meniskus in bil operiran 5. junija. Njegov glavni cilj je, da je pripravljen do olimpijskih iger, ki bodo konec julija, a zdaj se bo pojavil tudi v Wimbledonu in poskusil s treningi. Na družbenih omrežjih je že prej objavil posnetka s treninga fitnesa in tudi z igrišča.

Đoković je bil finalist zadnjih petih Wimbledonov. Brez lovorike je ostal le lani, ko ga je v petih nizih premagal Carlos Alcaraz.

Smola Murrayja tik pred Wimbledonom

Andy Murray je prestal operacijo ciste na hrbtu. Njegov nastop v Wimbledonu, ki ga je do zdaj dobil dvakrat, je močno vprašljiv. "Po operaciji ciste na hrbtenici bo Andy Murray žal odsoten v Wimbledonu. Čim prej se pozdravi, Andy," je združenje ATP sporočilo na družbenem omrežju X, a je pozneje to izjavo umaknilo. Škot, ki se še ni oglasil, se je poškodoval ta teden na turnirju v Queensu.

Za 37-letnega Murrayja je to verjetno zadnji morebitni nastop na zanj najuspešnejšem grand slamu na sveti travi v Londonu. Tam je slavil v letih 2013 in 2016. Ima še naslov na OP-ju ZDA 2012. Je tudi dvakratni olimpijski prvak med posamezniki iz Londona (2012) in Ria de Janeira (2016).

Sinner osvojil prvi turnir na travi

Medtem se je prvi igralec sveta Jannik Sinner za Wimbledon ogrel z zmago v Halleju. V finalu je na dvoboju brez odvzema servisa s 7:6 (8), 7:6 (2) premagal Huberta Hurkacza. Italijan je ubranil eno žogo za odvzem servisa, Poljak tri. Sinner je osvojil četrti turnir letos, prvega na travi v karieri.

Paul z zmago v Queensu najboljši Američan

Američan Tommy Paul je zmagovalec turnirja serije ATP 500 v Queen'su. V finalu je 27-letnik ugnal Italijana Lorenza Musettija s 6:1, 7:6 (8) in se podpisal pod tretjo lovoriko v karieri. Na turnirju petopostavljeni Paul je šestič igral v finalu, po tokratni zmagi pa je znova polovično uspešen. Naslov ima še iz Stockholma 2021 in Dallasa z začetka tega leta. Musetti je prvič okusil grenkobo poraza v finalu turnirja najvišje ravni. Pred tem je osvojil turnirja v Hamburgu in Neaplju, oba leta 2022. Paul bo na ponedeljkovi posodobljeni lestvici postal najboljši Američan, potem ko bo na 12. mestu prehitel Taylorja Fritza.

Putinceva slavila v Birminghamu ...

Kazahstanka Julija Putinceva je zmagovalka turnirja serije WTA 250 v Birminghamu. V finalu je 29-letnica s 6:1, 7:6 ugnala Avstralko Ajlo Tomljanović in osvojila tretji turnir v karieri. Nazadnje je slavila v Budimpešti pred skoraj natanko tremi leti. 31-letna Tomljanović, ki je do leta 2018 nastopala za Hrvaško, je v svojem prvem finalu po petih letih in pol še petič v karieri ostala praznih rok.

... Pegula pa v Berlinu

Američanka Jessica Pegula je v finalu turnirja WTA serije 500 v Berlinu premagala Rusinjo Ano Kalinsko s 6:7 (0), 6:4, 7:6 (3). To je bil peti naslov za 30-letnico iz Buffala. V odločilnem nizu je zaostajala z 1:4, v deseti in 12. igri pa je skupaj ubranila pet žogic za zmago 25-letne Rusinje. V podaljšani igri je bila nato podobno prepričljiva kot Kalinska v prvem nizu.