Rubljov bo na novi lestvici pridobil eno mesto. Foto: Reuters
Rubljov bo na novi lestvici pridobil eno mesto. Foto: Reuters

Andrej Rubljov je v uvodnem nizu brejk dosegel v četrti igri in prednost mirno pretvoril v osvojeni niz. V drugem je Jiriju Veselyju servis odvzel že v uvodni igri, Čeh je sicer še izenačil na 3:3, a nato takoj izgubil servis. Dvoboj je trajal uro in 20 minut.

"Sem res zelo vesel, čeprav je res, da sem zelo utrujen. Danes sem imel tudi nekaj sreče, nisem pričakoval, da bom osvojil ta turnir. Res sem presrečen, sploh ne vem, kaj naj rečem," je takoj po koncu dvoboja razmišljal zmagovalec turnirja.

Vesely se lahko veseli uspešnega tedna, a umanjkala je pika na i. Foto: Reuters
Vesely se lahko veseli uspešnega tedna, a umanjkala je pika na i. Foto: Reuters

Vesely je igral proti odličnim tenisačem
Rubljov ni pozabil poudariti: "Mislim, da je bil tudi Vesely precej utrujen, najprej je moral igrati v kvalifikacijah, nato pa je izločil res kakovostne igralce, kot so Čilić, Bautista Agut, Đoković in Shapovalov. Verjemite mi, ko v nizu premagaš tako dobre igralce, je potem včasih težko celo stati, moram mu čestitati za res uspešen teden."

Vesely, sicer 123. igralec sveta, pa je bil navdušen nad zaporednima osvojenima turnirjema Rusa: "Rad bi čestital Andreju, res ne razumem, kako mu je dva tedna zapored uspelo igrati tako dobro in osvojiti oba turnirja, to je noro. Tudi zame je bil to res nor teden, saj sem začel že v kvalifikacijah, nato pa res igral proti odličnim igralcem. Sem vesel."

Rubljov zaustavil pohod Veselyja v Dubaju

V ponedeljek bo na novi lestvici vrh prvič zasedel Rus Daniil Medvedjev, Rubljov bo pridobil eno mesto in bo šesti, Vesely pa bo pridobil približno 50 mest in se bo uvrstil okrog 70. mesta.

Nova hitra zmaga Ige Swiatek
Najboljše ženske so igrale v Dohi, kjer je Iga Swiatek brez težav premagala Anett Kontaveit s 6:2 in 6:0. Za 20-letno Poljakinjo je to četrti osvojeni turnir. Zanimivo, prav vse je dobila z 2:0 v nizih. Edini finale je izgubila aprila 2019, ko jo je v Luganu premagala Polona Hercog.

Izid v prvem nizu je bil še izenačen na 2:2, nato je Poljakinja dobila deset zaporednih iger. Foto: EPA
Izid v prvem nizu je bil še izenačen na 2:2, nato je Poljakinja dobila deset zaporednih iger. Foto: EPA

Finali turnirjev

Dubaj (M):
(2.949.665 am. dolarjev, trda podlaga)

RUBLJOV (RUS/2) − VESELY (ČEŠ)
6:3, 6:4


Doha (Ž):
(2.331.698 am. dolarjev, trda podlaga)

SWIATEK (POL/7) − KONTAVEIT (EST/4)
6:2, 6:0