Andrej Rubljov je po slabi formi v zadnjih mesecih le našel pravo formo. Foto: Reuters
Andrej Rubljov je po slabi formi v zadnjih mesecih le našel pravo formo. Foto: Reuters

Rubljov se je načrtno odpovedal olimpijskim igram, da bi bil čim bolj pripravljen za ameriško turnejo. "To je bil moj načrt za Odprto prvenstvo ZDA," je dejal Rubljov: "Očitno je zelo dober, če sem v finalu Montreala."

Peti nosilec, ki je maja osvojil masters v Madridu, je prebrodil tudi dvourno prekinitev zaradi dežja in v polfinalu premagal Italijana Mattea Arnaldija s 6:4 in 6:2. "Čakanje se je obrestovalo. Vesel sem, da sem v svojem prvem kanadskem finalu," je dejal Rubljov, ki je v četrtfinalu izločil prvega igralca sveta Jannika Sinnerja.

Rubljov se bo za lovoriko pomeril s Popyrinom, ki je zaustavil niz osmih zaporednih zmag Američana Sebastiana Korde. Popyrin je bil od zmagovalca turnirja ATP v Washingtonu prejšnji teden boljši s 7:6 (0) in 6:3.

"To mi pomeni ves svet ... To je zame neverjeten dosežek, če sem iskren, in včasih se moram enostavno potrepljati po ramenih," je po prvi uvrstitvi v finale turnirja serije masters dejal Popyrin.

Ta teden bo v Cincinattiju potekal še en turnir serije masters. Prva nosilca sta Sinner in Carlos Alcaraz. Novak Đoković je tudi ta turnir odpovedal.