Novak Đoković je bil v govoru po dvoboju vidno jezen na del navijačev. Foto: Reuters
Novak Đoković je bil v govoru po dvoboju vidno jezen na del navijačev. Foto: Reuters

Zmotil ga je del navijačev, ki so praktično ves čas dvoboja skandirali "Ruuuune", Đoković pa je to slišal kot "buuuuu", kar ga je razjezilo.

"Vsem navijačem, ki ste bili spoštljivi in ste ostali na dvoboju, se zahvaljujem iz srca in to spoštujem," je začel. Nadaljeval pa je: "In vsem tistim, ki ste se odločili, da ne boste spoštovali igralca, v tem primeru mene, pa želim lahkoooooooooo noč (goooooood night)."

Ko mu je voditelj pogovora po dvoboju pojasnil, da so navijači skandirali priimek danskega igralca in da niso žalili njega, je Đoković odvrnil: "Skandirali so proti meni. Zagotovo. Tega ne sprejemam. Ne, ne, ne. Vem, da so navijali za Runeja, ampak to je tudi izgovor za skandiranje proti meni."

Sorodna novica Rune prejel travnato lekcijo Đokovića, Fritz po zaostanku z 0:2 izločil Zvereva

"Na turneji sem več kot 20 let, poznam vse trike, vem, kako vse skupaj deluje. Osredotočam se na spoštljive ljudi, ki plačajo vstopnico, ljubijo tenis in cenijo igralce. Igral sem v precej bolj sovražnih okoljih, verjemite mi – to se me ne dotakne," je še povedal Srb, ki je s svojim govorom po dvoboju požel mešane odzive.

Srb je pozneje povedal, da ima občinstvo pravico navijati za kogar koli. "Nisem prepričan, kaj lahko v Wimbledonu naredijo glede tega. Ne moreš odstraniti celega sektorja navijačev, če se ne obnašajo primerno. Spoštujem prave navijače, če pa nekdo prestopi mejo, reagiram."

Rune je pojasnil, da so začeli navijači njegov priimek v prepoznavnem slogu skandirati na OP ZDA leta 2021, ko sta se srečala z Đokovićem. "Zvenelo je malce kot 'buuuuu'. Igrala sva večkrat drug proti drugemu, a predvsem v Italiji in Franciji, kjer mojega priimka ne izgovorijo enako," je povedal Rune. Ob tem je sklenil: "Zdaj pa smo v Angliji. Če ne veš, kaj se dogaja, potem res verjetno zveni kot 'buuuuu'."

37-letni Đoković, ki je drugi nosilec, se bo v četrtfinalu pomeril z devetopostavljenim Avstralcem Alexom de Minaurjem.