Serena Williams bo septembra še zadnjič pomahala v slovo. Foto: Reuters
Serena Williams bo septembra še zadnjič pomahala v slovo. Foto: Reuters

"To je najtežja stvar, ki sem si jo lahko kadar koli predstavljala. Ne želim si, da bi se končala, a po drugi strani sem pripravljena na naslednji korak," je za septembrsko izdajo Vogua povedala 40-letna Serena.

"Nikoli nisem marala besede upokojitev, precej raje imam besedo evolucija. Zato vam lahko povem, da bo moja evolucija odslej potekala zunaj teniških igrišč, proti stvarem, ki so mi pomembnejše," je še dodala. Na Instagramu je dodala, da se je odštevanje začelo.

Serena se je v teniško karavano po dolgi odsotnosti vrnila junija v Wimbledonu, kjer je izpadla v prvem krogu. V ponedeljek je v Torontu zmagala prvič po 430 dneh.

Američanka je v karieri osvojila največ turnirjev za grand slam med vsemi v odprti dobi. Enega več ima le Margaret Court. "Nisem bila pripravljena za Wimbledon in ne vem, ali bom za New York, a bom poskusila," je še povedala Serena Williams.

Po sedemkrat je bila najboljša na OP-ju Avstralije in v Wimbledonu, šestkrat je slavila na domačem grand slamu v New Yorku, trikrat pa na Rolandu Garrosu.

Na olimpijskih igrah je osvojila štiri zlate kolajne, tri v dvojicah skupaj s sestro Venus, med posameznicami pa je bila najboljša v Londonu pred desetimi leti.